Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Požár, občanské soužití, rušení nočního klidu ... 

Za středeční den zaevidovali pardubičtí policisté celkem 14 případů pro podezření ze spáchání trestných činů a 26 přestupků. Skupina dopravních nehod vyjížděla k šesti oznámeným dopravním nehodám, z nichž jednu vyřešila na místě jako přestupek. Při žádné z nich u řidičů dopravní policisté nezjistili přítomnost alkoholu. Při jedné z nehod utrpěli dvě osoby lehká zranění.

Jedno z prvních oznámení přijali naši operační důstojníci okolo jedné hodiny ráno. Oznamovatel uvedl, že v baru v ulici Sladkovského v Pardubicích hraje hlasitě hudba. Na místo přijela dozorčí služba z obvodního oddělení Pardubice I. Zde hrála hlasitě televize. Policisté na tuto skutečnost personál upozornili, po čemž zaměstnanci baru vše ihned napravili. V ulici byl klid a policisté pokračovali v další práci.

Všímavá poštovní doručovatelka krátce po pravém poledni oznámila na linku 158, že v tuto dobu doručovala poštu v ulici Na Spravedlnosti v Pardubicích a je jí divné, že jedna žena, poštu už dva dny nepřebírá. Z tohoto důvodu má o ni strach. Na místo se dostavili policisté z Obvodního oddělení Pardubice I. Paní byla v pořádku, plně se věnovala práci na zahrádce. Poštu nepřevzala, jelikož byla na výletě.

I další zajímavý případ šetřili muži zákona z Obvodního oddělení Pardubice I. Na linku 158 volala krátce před jednou hodinou odpoledne žena která uvedla, že ve stojanu před jedním hypermarketem poznala své jízdní kolo, které ji bylo před časem odcizeno. Na místě hlídka zjistila, že se jedná zřejmě o omyl. Majitel tohoto kola uvedl, že ho vlastní už čtyři  roky a dostal ho jako dárek od své babičky. Dle výrobního čísla na místě muži zákona zjistili, že toto jízdní kolo značky Liberta skutečně není v pátrání. Kolo zůstalo původnímu majiteli. Jedná se o stejný typ, značku a barvu s jiným výrobním číslem.
 
K oznámenému požáru lesního porostu mezi mostem Pavla Wonky a železným mostem v Polabinách vyjížděli policisté z Polabin i hasičské vozy. V tomto případě šlo o požár malého rozsahu. Hasiči místo lokalizovali a požár lesního porostu a trávy uhasili.

Přeloučtí policisté přijali oznámení o vloupání do nákladního automobilu Mercedes Sprinter. Neznámý pachatel v době od 17:00 – 17:40 hodin vnikl nezjištěným způsobem do kabiny vozidla, kde z volně položené peněženky odcizil finanční částku 1.500 korun. Poškozením zámku a laku na dveřích automobilu tak vznikla majiteli vozidla další škoda ve výši 1.500 korun. V souvislosti s tímto případem upozorňujeme znovu spoluobčany, aby si své osobní věci, doklady, kabelky, mobilní telefony, peněženky neponechávali ve svých vozidlech. Jistě všichni znáte několikrát zveřejněné letáčky a fráze tipu „VAŠE AUTO NENÍ TREZOR“.

Na Chvaleticku došlo ke krádeži motorové nafty z nádrže zaparkovaného autobusu.
 
Během včerejšího dne vyjížděli policisté k několika oznámeným hádkám, slovnímu napadení a vyhrožování. Tyto skutečnosti se staly v Polabinách, v Moravanech a v Ohrazenicích. Ve všech případech policisté na místě účastníky poučili, všude se situace uklidnila a tito lidé po policii nic nechtěli. Všechny případy se obešly bez zranění osob a bez poškození věci. Všechny výjezdy jsme zaznamenaly na příslušných útvarech do knih fonogramů a hlášení.
nprap. Eva Maturová
16. dubna 2009

vytisknout  e-mailem