Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Uplynulá středa pardubických policistů 

Pardubičtí policisté dne 28. ledna 2009 zaevidovali 9 trestných činů, k nim dalších 14 přestupků.
Ráno těsně před 8:00 oznámil muž krádež osobního vozidla Škoda Fabia. S autem přijel na Bohdanečsku ke skladu potravin, kde chtěl nakládat. V zapalovací skříňce nechal klíčky a šel si zařídit nutné formality. Za 5 minut se sice vrátil, jenže auto už neměl. Když k hodnotě vozu připočítal peněženku, doklady a platební karty, vznikla mu škoda přesahující 260.000 korun.
Ráno v 10:29 oznámili pracovníci Českých drah, že je poškozená skleněná výplň jedné ze zastávek na Pardubicku. Škoda na tvrzeném skle činí asi 8.000 korun.
Ve tři čtvrtě na dvanáct si na linku 112 zavolala o pomoc starší žena. Jednalo se o 80letou paní po operaci. Na místo vyjeli policisté i záchranáři. Hasiči otevřeli byt a zdravotníci si paní převzali. Lékař jako diagnózu určil zdravotní problémy.
Chvaletičtí policisté zjistili krádeže železa. Tři místní mladíci společně odcizili různé železné součásti a odevzdali je do sběrny druhotných surovin. Přitom vyšlo najevo, že jeden ze skupiny působil i samostatně. Celková škoda přesáhla 8.000 korun a mladíkům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
Krádež pohonných hmot vyšetřovali večer po 18. hodině policisté z Přelouče. Z kombajnu zaparkovaném v areálu zemědělského družstva neznámý pachatel odčerpal 100 litrů motorové nafty. Škoda v tomto případě nedosáhla 5.000 korun, ale protože se pachatel dopustil trestného činu krádeže vloupáním, hrozí mu trest odnětí svobody do dvou let.
V 21:37  telefonovala na linku 158 paní z Chvaleticka. Na zahradě  chodil nějaký muž a tloukl jí do oken. Policisté na místě pána zastihli. Ten by tak opilý, že zabloudil a ztratil cestu z hospody směrem na vlak. Kolegové ho nasměrovali na správnou stranu a pokračovali si ve své práci.
Po půlnoci si anonymní občan v Pardubicích stěžoval na rušení nočního klidu. Vadilo mu hlasité štěkání psa sousedky. Policisté se na místo dostavili, ale protože už byl v domě klid, nikoho v tuto noční dobu nebudili a událost pouze zapsali do knihy hlášení.
O tom, že auto opravdu není trezor se přesvědčil majitel vozidla v Pardubicích. Nechal si přes noc ve voze na zadním sedadle položený notebook. Pro pachatele asi nebyl problém vyháčkovat dveře favorita a po jejich otevření se do auta dostal. Odcizením počítače majiteli vznikla škoda v  25.000 korun.
prap. Radovan Sablík

vytisknout  e-mailem