Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádeže, noční klid 

Včera 18. srpna 2009 policisté na Pardubicku zaevidovali 15 trestných činů a 36 přestupků. Kolegové ze skupiny dopravních nehod zpracovávají 4 dopravní nehody, při kterých nebyl naštěstí nikdo zraněn. Uniformy strážců zákona byly k vidění hlavně na silnicích mezi Hradcem Králové, Pardubicemi a Chrudimí, kde probíhala dopravně bezpečnostní akce.

Krátce po půlnoci oznámili pracovníci obsluhy jednoho baru v Pardubicích napadení hostem. Chtěl si totiž sám natočit pivo, když už ho personál nechtěl obsloužit. Přivolaní policisté případ zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Že zloděj potřebuje ke své „práci“ skutečně málo času, se včera ráno přesvědčila paní v Pardubicích – Polabinách. Podle jejího oznámení jí v průběhu 4 minut odcizil za užití násilí ze sedadla uzamčeného automobilu Škoda Felície kabelku s osobními doklady, peněženkou, platebními kartami a mobilním telefonem. Škoda přesáhla částku 12.000 korun.
 
Odpoledne vyjížděli polabinští policisté do jednoho ze supermarketů. Tam  přistihli při krádeži ženu ve věku 26 let. Chtěla si odnést džíny a dámskou kabelku a nechtělo se jí platit skoro 3.500 korun. Policisté její jednání kvalifikovali jako přestupek proti majetku a uložili jí na místě blokovou pokutu.
 
Pán si včera v prodejně v centru Pardubic rozhodl koupit oblečení. Zaplatil bankovkou v hodnotě 5.000 korun. Když chtěl další směnu peněz, začala se prodavačka obávat, aby ji při směňování nějak neošidil. Když mu řekla, že si nejdřív přepočítá pokladnu, vyřešil to jednoznačně a rychle. Původně svojí bankovku jí prostě vytrhl z ruky a z prodejny utekl. Škoda tčiní 5.000 korun.
 
V noci o půl jedenácté telefonoval na linku 158 pán z Pardubic, že v Sakařově ulici dělá hluk nějaká parta mladíků. Na místo přijeli policisté z oddělení hlídkové služby a kolegové skupince domluvili. Sami se ztišili, a tak postačila domluva a zápis do knihy fonogramů a hlášení.

prap. Radovan Sablík
19. srpna 2009

vytisknout  e-mailem