Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Občanské soužití, schválnost, psi v lese ... 

Během úterý 2. června 2009 zaevidovali pardubičtí policisté celkem 15 případů pro podezření ze spáchání trestných činů a okolo 35 přestupků. Některé z přestupků jsou předmětem dalšího šetření, jiné byly vyřešeny na místě domluvou nebo blokovou pokutou. Skupina dopravních nehod vyjížděla celkem k sedmi dopravním nehodám. Z tohoto počtu čtyři události byly vyřešeny jako přestupek. Další tři „srážky“ jsou předmětem dalšího šetření. Všechny dopravní nehody se v tento den naštěstí obešly bez zranění.
V tomto týdnu probíhají ve školských zařízeních oslavy Dne dětí. V některých školách a školkách  se těchto oslav účastnili i policisté. Na  akce nejezdí pouze preventisté, ale i policisté, v jejichž územním obvodu beseda probíhá. V žádném případě nesmíme zapomenout na kynologické oddělení. Jeho členové společně se čtyřnohými kolegy se od pátku do úterý 2. 6. 2009 zúčastnili tří besed. Jak tyto besedy probíhají a co dětem pejsci i policisté předvádějí se dozvíte zde.
To byla ta  velmi příjemná část naší profese, čímž myslím besedování s dětmi. Bohužel ani v úterý nezaháleli policisté, kteří přijímali trestní oznámení a vyjížděli na místa hádek, krádeží, vloupání a jiných téměř denně oznamovaných případů.
Mezi první oznámení úterního dne 23. týdne  patřilo i napadení. K tomu vyjížděli policisté z Obvodního oddělení Pardubice I. V jednom bývalém restauračním zařízení téměř ve středu města mělo dojít k napadení mezi hosty. Policisté přijeli na místo a  případ vyřešili jako přestupek.
Sousedské vztahy, do ulice Kapitána Jaroše, vyjížděli řešit okolo deváté hodiny dopoledne taktéž policisté z Obvodního oddělení Pardubice I. Už když vyjížděli na místo, oznamovatelé  jim nebyli neznámí. U těchto sousedů se jedná o vleklý spor, jelikož své poloviny pozemku nemají vyhraněny rozhodnutím soudu. Dnešní oznámení spočívá v tom, že jeden s majitelů si uzamkl vrata svým zámkem. Druhý tato vrata potřeboval také použít a k jejich odemčení si měl povolat zámečnickou firmu, která měla zámek odvrtat. Tento případ je šetřen na základním útvaru jako přestupek - schválnost.
Další zajímavý případ zaevidovali policisté z Obvodního oddělení Pardubice II, tedy z Polabin. Před dvanáctou hodinou v poledne procházel muž po ulicích v Rosicích nad Labem a na jednom sloupu veřejného osvětlení našel letáček. To není tak neobvyklé, letáky vidíme téměř všude, ale co na tomto letáku bylo zajímavého, je to, že na něm nalezl své jméno  a dlužnou částku. Na místo  přijeli polabinští policisté, kteří toto oznámení zadokumentovali a šetří jako přestupek.
Okolo třetí hodiny odpoledne přijali přes linku 158 naši operační důstojníci oznámení, že  kolem jednoho rodinného domu v obci Ostřetín se pohybuje podezřelý muž. Na místo vyjeli policisté z Holic. Po jejich příjezdu na místě nikdo nebyl. Nikdo nic nepoškodil ani neodcizil. Policisté výjezd zaevidovali do knihy fonogramů a hlášení.
V Přelouči hlídka vyjížděla k oznámenému občanskému soužití. Dle oznámení mělo dojít k napadení mezi manželi. Policisté přijeli na místo. Naštěstí k žádnému zranění nedošlo, jde o návrhový přestupek proti občanskému soužití.
Policisté Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč přijali oznámení, v němž oznamovatelka uvedla, že v lese u obce Rohovládová Bělá volně pobíhají dva velcí psi. Muži zákona z bohdanečského oddělení se vydali na místo. Zde nenašli psy ani oznamovatelku. S tou se snažili spojit prostřednictvím operačního střediska, ale telefonní číslo bylo nedostupné. V tomto případě bude učiněno opatření kvůli možnému výskytu toulavých psů, kdy na tuto skutečnost byl upozorněn starosta obce i myslivecké sdružení.
nprap. Eva Maturová
3. 6. 2009

vytisknout  e-mailem