Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Požár ve sklepě, vloupání, nehody - prap. Radovan Sablík - 21.1.2009 

Dne 20. ledna 2009 policisté na Pardubicku začali prověřovat 7 případů podezření ze spáchání trestných činů a k tomu dalších 15 přestupků.
 
     Skupina dopravních nehod vyjížděla k deseti nahlášeným dopravním nehodám. Z tohoto počtu  čtyři události policisté  projednali na místě blokovou pokutou. Šest zbývajících je předmětem dalšího šetření policistů dopravního inspektorátu.
 
     Ráno v 8:46 odjel bez zaplacení od benzinky řidič starší hondy. Do nádrže svého vozidla natankoval téměř 60 litrů benzinu v hodnotě 1.300 korun. S placením se nezdržoval a rovnou odjel. Policisté událost šetří jako přestupek proti majetku.
 
     Dopoledne na výjezdu z Pardubic na Černou za Bory zasahoval do silnice strom. Hlídka dopravních policistů místo zabezpečila, nebezpečnně nakloněnou dřevinu ořezali hasiči. Silnice byla plně zprůjezdněna do půl hodiny.
 
     V 11:43 přijala policie nahlášení požáru ve sklepě rodinného domu na Přeloučsku. Kolegové z místního obvodního oddělení jeli na místo spolu s hasiči, kteří oheň lokalizovali. Majitel domu si hned vedle kotle na tuhá paliva uložil odpadky, které se vzňaly. Tím porušil předpisy o požární ochraně a za to mu byla uložena bloková pokuta.
 
     Krátce po obědě oznámila paní z centra Pardubic na linku 158, že jí někdo odcizil klíče od sklepa. Než ale dorazili muži zákona, klíče se našly.
 
     Ve 13:00 byl asi překvapený stavbyvedoucí na jednom Pardubickém staveništi. Zedníka mu totiž odvezli v poutech policisté. Neplatil alimenty a byl za to odsouzen pardubickým Okresním soudem.  Nenastoupil trest odnětí svobody a před spravedlností se pokoušel skrývat. Kolegové jej převezli do Vazební věznice v Hradci králové, kde ho předali pracovníkům vězeňské služby.
 
     V 19:00 oznámil obyvatel jednoho pardubického sídliště vloupání do sklepní kóje. Zloděj odstranil visací zámek a ze sklepa odcizil dva snowboardy, jedny snowboardobvé boty, další lyže i boty na sjezd a k tomu ještě jedny běžky. Celková škoda se vyšplhala na 20.000 korun.
 
     Večer po osmé hodině si na Bohdanečsku přivolal pomoc řidič, který nezvládl řízení a sjel s autem do příkopu. Sám auto na silnici nedostal a  museli zasahovat hasiči. Naštěstí se událost obešla bez zranění a vozidlo ani vozovka nebyly poškozeny. 

prap. Radovan Sablík

vytisknout  e-mailem