Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Fantóm šaten dopaden 

Během středy 24. března 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  7 nově spáchaných přečinů, 15 přestupků a založili 22 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o sedmi nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže a zanedbání povinné výživy.
Zloděj zřejmě vášnivý cestovatel
Krádež nafty
Rychnovským policistům se během tohoto dne také podařilo objasnit sérii krádeží osobních věcí z místních školských a tělovýchovných zařízení  – Fantóm šaten dopaden.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 15 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. Některé z nich zadokumentovali během další dopravně bezpečnostní akce, která proběhla dopoledne mezi šestou a desátou hodinou na rychnovských silnicích. Tentokrát se jednotlivé policejní hlídky zaměřily na kontrolu dodržování rychlosti, způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systému při přepravě dětí a telefonování za jízdy. Muži zákona se zaměřili i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Během akce policisté z pořádkové i dopravní police zkontrolovali 110 řidičů, u kterých šetřili 22 přestupků. Dva nezodpovědní řidiči, projíždějící Českým Meziříčím a Borohrádkem, usedli za volant po předchozím požití alkoholu. Dvanáct přestupců nedodrželi stanovenou rychlost. Další tři řidiče řidili vůz bez použití bezpečnostních pásů a hned čtyři vozidla by si nejspíše zasloužila "jarní údržbu", neboť jejich technický stav nevyhovoval předpisům.

Skupina dopravních nehod
nevyjížděla během středy k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, a to i díky dopolední dopravně bezpečnostní akci.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet  hodin 23 telefonátů, 8 z nich bylo využito a zbývajících 15 nesouviselo s prací PČR. Na tři podezřelé osoby, pohybující se v modrém favoritu v Říčkách v Orlických horách, upozornil krátce před jedenáctou hodinou dopolední anonym. Sloužící operační důstojník na místo vyslal hlídku rokytnických policistů, kteří uvedenou posádku vozu dohledali a provedli u ní kontrolu.
Policisté pozitivně vnímají zájem občanů o dění kolem sebe. Lepší než lhostejnost je upozornění na pohyb cizích osob v prostředí, kde se lidé mezi  sebou dobře znají. Předcházejí tak nejspíše situacím, o jejichž smutném konci pak policisté veřejnost následně informují – Podvodnice s dekami, Dvě nabízely zboží, další kradl. S přicházejícím jarem a přívětivým, teplým počasím mají policisté oprávněné obavy, že podobných případů bude nejen v našem regionu přibývat.
por. Mgr. Alena Kacálková
19. března 2010
 

vytisknout  e-mailem