Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Půlnoční kozí útěk 

Během úterý 26. května 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 4 nově spáchané trestné činy, 27 přestupků a založili 11 nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího červnového úterý tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o 4 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti, konkrétně krádeží vloupáním.
Zničená fasáda

Během úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 27 přestupků proti dopravě, majetku a občanskému soužití. Převážná většina přestupků byla zaevidována na úseku dopravy, kde policisté jako nejčastější provinění řidičů evidují nedodržení povolené rychlosti a nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy.
Druhý den v týdnu byly zaevidovány i přestupky proti majetku. Zloději „pracovali“ již od ranních hodin - krádež jízdního kola zajištěného lankovým zámkem před jedním z obchodů v Kostelci nad Orlicí krátce šetří místní policisté. Majitelce odcizením dámského kola krátce před osmou hodinou ranní vznikla škoda 3.000 korun. O tom, že ukrást lze prakticky vše, co se hodí, se přesvědčili policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou, kterým byla nahlášena krádež airbacku z jedné výrobní firmy na Rychnovsku. Majiteli tímto nezákonným obohacením vznikla škoda 4.000 korun.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během úterý ani k jedné dopravní nehodě. Jednotlivé policejní hlídky věnovaly i tento den zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Dopravní policisté během dopoledne také spolu s techniky ze Služby kriminální policie a vyšetřování navštívili děti z Mateřské a Základní školy v Lukavici. Nadšeným malým divákům policisté na školní zahradě v praktických ukázkách představili část své policejní práce.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za úterních čtyřiadvacet hodin 19 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 10 nesouviselo s prací PČR.  Půl hodinu před půlnocí oznámil muž na tísňovou linku, že ve Vamberku zřejmě jeho sousedovi utekly kozy, které běhají po místní komunikaci. Vyslaná policejní hlídka spolu s majitelem domácí zvířata přesvědčila k návratu do svého domova. Půlnoční výprava čtyřnohých útěkářek se tedy nakonec obešla bez komplikací.
por. Mgr. Alena Kacálková
10. června 2009

vytisknout  e-mailem