Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Den bez trestného činu 

V průběhu úterý 18. března 2009 nezaevidovali policisté na Rychnovsku žádný nově spáchaný trestný čin. Zadokumentovali 8 přestupků a založili 30 nových čísel jednacích.

Během úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zpracovali 8 nových přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití.
„Smůlu“ měl řidič vozu zn. Peugeot, projíždějící obcí České Meziříčí. Možná v domněnce, že o půlnoci bývá klid, řídil vozidlo opilý. Na přelomu pondělí a úterý ale neunikl hlídce policistů z Obvodního oddělení Opočno. Při následné dechové zkoušce muži zákona u nezodpovědného řidiče naměřili 2.08 promile alkoholu v dechu.
Neznámý pachatel, který zřejmě nemá příliš v oblibě vzdělávací instituce, rozbil kamenem skleněnou výplň jednoho školského zařízení v Potštejně. Přestupek proti majetku, který se stal v noci z pondělí na úterý, šetří policisté Obvodního oddělení Vamberk. Škoda rozbitého skla u okna je odhadnuta na 250 korun.
Policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách hledají řidiče, kterému pravděpodobně dělá problémy couvání. Při tomto řidičskému úkonu totiž na rokytnickém náměstí před jednou z restaurací nacouval v úterý dopoledne neznámý pachatel osobním vozem do sloupku s informačními tabulemi. Sloupek poškodil a majiteli vznikla škoda nejméně 3.000 korun.
Přestupek proti občanskému soužití zaevidovali policisté Obvodního oddělení Dobruška. Šprýmař, jehož počínání poškozenému zřejmě moc vtipné nepřijde, dvakrát po sobě uveřejnil v inzertních novinách nepravdivý inzerát s telefonem poškozeného.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během úterní čtyřiadvacítky k jediné dopravní nehodě, jejíž pravděpodobná příčina byla nesprávné couvání na parkovišti. Při střetu dvou osobních aut naštěstí k žádnému zranění nedošlo osob. Celková škoda byla vyčíslena na 8.000 korun.

Na  tísňovou  linku 158   operační důstojníci za úterních čtyřiadvacet hodin přijali 13 telefonátů, 3 z nich byly využity a zbývajících 10 nesouviselo s prací PČR. 
por. Mgr. Alena Kacálková
18. března 2009

vytisknout  e-mailem