Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Den téměř bez krádeží  

Během středy 5. května 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 2 nově spáchané přečiny, 9 přestupků a založili 51 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o dvou  nově spáchaných přečinech, které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže a zanedbávání povinné výživy.
Zapomíná na dceru
 
V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 9 přestupků, téměř všechny na úseku dopravy. Prohřešky řidičů jsou stále stejnou písničkou - nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy, nevyhovující technický stav vozidel a nepředložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla.
Během středeční služby muži zákona zaevidovali také přestupky proti majetku a občanskému soužití. Včera odpoledne přišla žena nahlásit na Obvodní oddělení Týniště nad Orlicí krádež svého jízdního kola, které měla uzamčené lankovým zámkem ke stojanu u vlakového nádraží. Žena si své jízdní kolo cenila na téměř 5 tisíc korun.
I středa přinesla jeden přestupek proti občanskému soužití. Policisté v Dobrušce řešili hádku v rodině. Zde devatenáctiletý mladík slovně napadal svoji matku a dceru, během hádky kolem sebe rozhazoval různé věci.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla během středy k jediné dopravní nehodě, při které došlo k jednomu těžkému zranění. Škoda této dopravní nehody byla odhadnuta na 25 tisíc korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 28 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 15 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Pavel Vymetálek
6. května 2010

 

vytisknout  e-mailem