Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Zlodějům při "práci" vedro nevadí 

Během úterý 13. července 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané přečiny, 7 přestupků a založili 8 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Kradl ve firmě
Zákaz ženě zřejmě nevadí
Auta jako výkladní skříně

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 7 přestupků, dva z nich na úseku dopravy. Jako téměř každý den zadokumentované byly i přestupky proti majetku. Naši nenechaví spoluobčané ukradli benzin z nádrže motorového vozidla a nepozorným nakupujícím ženám zase peněženky s finanční hotovostí a osobními doklady.
Jedna podezřelá slečna ukradla v nočních hodinách v Dobrušce z neuzamčeného vozu několik kusů CD nosičů, přičemž si ještě s kamarádkou stihla na předních sedadlech uvedeného auta  zakouřit. Po upozornění všímavého občana na linku 158 musela mladá dáma své nestandardní chování vysvětlovat přivolané hlídce.
Rozbití zpětného zrcátka nahlásil v ranních hodinách muž na Obvodní oddělení Rokytnice v Orlických horách. Venkovní zrcátko na autobuse nenechal na pokoji doposud neznámý vandal, vzniklá škoda 1.000 korun je rovněž šetřena jako přestupek proti majetku.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během úterý k jediné dopravní  nehodě, při které byl lehce zraněn řidič babety, jenž při předjíždění cyklistů na místní komunikaci v Petrovičkách narazil do stojícího osobního vozidla v protisměru. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 4 tisíce korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 28 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
14 .července 2010
 

vytisknout  e-mailem