Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Podvodní prodejci dek 

Během čtvrtku 18. března 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  8 nově spáchaných přečinů, 16 přestupků a založili  18 nových čísel  jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o osmi nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, poškozování cizí věci, zpronevěry, podvodu a zanedbání povinné výživy.
Podvodnice s dekami
Večeře bez placení

V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 16 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. Podnětem k jejich zadokumentování byla jízda pod vlivem alkoholu, chybějící povinná výbava vozidla, nepředložení povinných dokladů, nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy, nerespektování dopravních značek a nevyhovující technický stav vozidel, týkající se zejména nedostačujících pneumatik.
Během služby muži zákona zaevidovali i přestupky proti majetku. Neznámý vandal se zřejmě v záchvatu agrese vyřádil na voze zn. Škoda Forman, odstaveném na parkovišti v Doudlebách nad Orlicí. Majitel našel své auto zcela změněné - se zničenými bočními zrcátky, poškozenými zadními světly, rozbitým zadním oknem, palubní deskou, sedačkou a ukradenou registrační značkou vozidla. Případ šetří policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí.

Policistům Obvodního oddělení Opočno se během čtvrteční služby podařilo zajistit jednu osobu v celostátním pátrání. Dvaapadesátiletý hledaný muž ze Šumperska, zdržující se u jedné ženy v Českém Meziříčí, byl po všech nezbytných úkonech propuštěn na svobodu.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během čtvrtku k jediné dopravní nehodě, při které naštěstí nebyl nikdo zraněn. Pravděpodobně díky srnám, které přebíhaly přes komunikaci, řidič vozu zn. Fiat Uno, jedoucí z obce Vrbice směrem na obec Doudleby nad Orlicí, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vzniklé situaci a ukončil svou jízdu předčasně v oplocení ovocného sadu. Alkohol byl u této nehody u řidiče dechovou zkouškou vyloučen. Celková škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 13.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za čtvrtečních čtyřiadvacet  hodin 30 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 19 nesouviselo s prací PČR.  Během čtvrtého pracovního dne byli zřejmě ve zvýšené aktivitě opilci. Na jednoho, který se o půl čtvrté odpoledne marně pokoušel přejít silnici v Opočně, upozornil anonymní telefonující. Hlídka místních policistů na místě zjistila, že o podnapilého muže se zatím dobře postarali procházející občané, kteří muže "usadili" zpět na chodník. Muži zákona odvezli hříšníka k řádnému vystřízlivění do místa bydliště. Další pohroužení spoluobčané oznámili na tísňovou linku krátce po desáté hodině večerní krádež kola v Čermné nad Orlicí. Hlídka z Týniště nad Orlicí na místě zjistila, že oznamovatelé jsou opilí a svého kamaráda na údajně kradeném kole poslali pro další baterii alkoholu. Smutné je, že takto zbytečné výjezdy policejních hlídek se opilcům nemůžou přičíst k jejich celkové úhradě.
por. Mgr. Alena Kacálková
19. března 2010
 

vytisknout  e-mailem