Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Vloupání, krádeže, pátrací akce  

Během úterý 22. září 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 6 nově spáchaných trestných činů, 16 přestupků a založili 22 nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího zářijového úterý tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala zejména majetkové trestné činnosti.
Vloupání do opuštěného zemědělského objektu na Týnišťsku šetři policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. Zde zatím neznámý pachatel po rozpletení oplocení, vnikl do areálu, kde vypáčil dveře a vrata do skladů a dalších prostorů objektu. Z objektu sebral přes 300 metrů měděného kabelu. Krádeží kabelů, poškozením elektroinstalace a zařízení v objektu způsobil škodu téměř 200 tisíc korun.
Rychnovští policisté šetří případ vloupání do benzínové čerpací stanice, ke kterému došlo v úterý časně ráno. Neznámý pachatel po vypáčení vstupních dveří vnikl dovnitř a z benzínky si odnesl příruční pokladnu s finanční hotovostí a cigarety. Majiteli svým jednáním způsobil škodu převyšující 72 tisíc korun.
Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí vyšetřují vloupání. Zde se zatím neznámý pachatel v úterý ráno vloupal do stodoly. Dovnitř se dostal po poškození visacího zámku. Ze stodoly sebral motorovou, přímočarou a kotoučovou pilu, multifunkční kufr s nářadím a úhlovou brusku. Majiteli vznikla škoda převyšující 56 tisíc korun.
Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a zanedbání povinné výživy.
 
V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 16 přestupků. Většina z nich byla zaznamenána na úseku dopravy. Policisté přestupky řeší blokovou pokutou na místě nebo domluvou.
Oznámení o krádeži peněženky z volně odloženého batohu přijali policisté Obvodního oddělení Dobruška. Ti také zaevidovali další přestupek – a sice proti občanskému soužití. Včera ve čtyři hodiny odpoledne byli voláni do jednoho z místních domů, kde jedna žena hrubě a úmyslně porušovala občanské soužití.
„Hrátky“ vandalů zaměstnali policisty Obvodních oddělení Rokytnice v Orlických horách. Terčem jejich nepochopitelné zábavy se staly dveře a zámek u jedné kolny v Říčkách. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 2 tisíce korun.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla v úterý k jedné dopravní nehodě, při které nedošlo ke zranění.
Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 13 tisíc korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.
 
Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 11 telefonátů, 5 z nich bylo využito a zbývajících 6 nesouviselo s prací PČR.  Policisté celý den věnovali pátrání po pohřešované ženě.
nprap. Pavel Vymetálek
23. září 2009

vytisknout  e-mailem