Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Vloupání, krádež, rozbitá okna  

Poslední květnovou středu tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 5 nově spáchaných trestný činů, 12 přestupků a založili 33 nových čísel jednacích.

V průběhu středy přijali rychnovští policisté oznámení o 5 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti, konkrétně krádeží vloupáním.
Policisté z Obvodního oddělení Opočno šetří případ krádeže vloupáním. Zde se dosud neznámý pachatel včera v dopoledních hodinách vloupal do rodinného domu. Z kůlny domu si vzal žebřík, který přistavil k oknu v patře, které zatlačením otevřel. Oknem vlezl dovnitř, v patře všechno prohledal, z domu si odnesl finanční hotovost a různé šperky. Majiteli vznikla škoda 40 tisíc korun.
Rychnovští policisté šetří případ vloupání do vozidla, ke kterému došlo v Rychnově nad Kněžnou. Zde dosud neznámý pachatel po otevření vozidla Opel poškodil palubní desku a odcizil autorádio. Dále z vozidla sebral nářadí a hudební elektroniku. Svým jednáním způsobil škodu téměř 23 tisíc korun.

Během středy rychnovští policisté zpracovali 12 nových přestupků, většinu na úseku dopravy, které řešili pokutou.
I tuto středu byly zaevidovány přestupky proti majetku. Krádež jízdního kola za 4.500 korun, které stálo uzamčeno před prodejnou v Týništi nad Orlicí zadokumentovali policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během středy k žádné dopravní nehodě. Jednotlivé policejní hlídky věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Časté kontroly jsou jednou z hlavní, účinné a zároveň preventivní činnosti dopravních policistů.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za středečních čtyřiadvacet hodin 25 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 15 nesouviselo s prací Policie ČR. 
Krátce po půl jedenácté v noci operační důstojník přijímá hlášení od muže z Čermné nad Orlicí, který žádá o pomoc Policii ČR. Oznamuje, že před jeho domem zastavilo černé auto a někdo jim rozbil okna u domu. Na místo je okamžitě vyslána hlídka OOP Týniště nad Orlicí, která na místě zjišťuje, že k rozbití oken opravdu došlo, a že věc bude šetřena jako přestupek.
nprap. Pavel Vymetálek
28. 5. 2009

vytisknout  e-mailem