Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Občanské soužití někde problémem 

Během úterý 30. září 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  2 nově spáchané trestné činy, 9 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
V průběhu posledního zářijové dne tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o dvou nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a zanedbání povinné výživy.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 9 přestupků. Kromě tří zadokumentovaných na úseku dopravy policisté zaznamenali i přestupky proti majetku a občanskému soužití. Policisté během služby řešili poškození omítky na jednom z domů v Kostelci nad Orlicí, poškození dveří a plotu v jedné z obcí na Týnišťsku i krádež mobilního telefonu a finanční hotovosti z jednoho staveniště v Deštném v Orlických horách. Slovní i áapadení manželky manželem či sousedky sousedem byla zaevidována jako přestupky proti občanskému soužití; stejně tak jako výměna názorů mezi dvěma muži, která skončila drobným poraněním v obličeji jednoho z aktérů.

Skupina dopravních nehod vyjížděla v úterý k jediné dopravní nehodě.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet hodin 18 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 6 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
30. září 2009
 

vytisknout  e-mailem