Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Den bez přestupků  

Poslední únorovou středu tohoto roku zaevidovali policisté rychnovského regionu pouze 2 nově spáchané trestné  činy. K tomuto dni nezaznamenali ani jeden přestupek.

V průběhu středy 25. 2. 2009 přijali rychnovští policisté 2 oznámení o nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případu majetkové trestné činnosti.
Případ neoprávněného odběru elektrické energie šetřili policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Sedmašedesátiletý muž ze Skuhrovska od jara roku 2006 nezákonně odebíral elektřinu připojením kabelu od vedení vysokého napětí směrem do svého rodinného domu. Škoda, způsobená neoprávněným odběrem elektrické energie za téměř tři roky je odhadnuta na 180.000 korun.
Policisté rychnovského obvodního oddělení šetřili i neoprávněné držení platební karty. Osmačtyřicetiletá žena z Kostelecka, pracující v jedné kvasinské firmě, odcizila ve středu dopoledne během své pracovní doby z volně přístupné kanceláře peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady poškozeného. Podezřelá žena se ovšem dlouho ze svého lupu netěšila, neboť ji zadržela ostraha podniku. Ta také přivolala hlídku rychnovských policistů. Majiteli byla způsobena škoda 600 korun. Věc bude řešena ve zkráceném přípravném řízení.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během středeční čtyřiadvacítky k jedné dopravní nehodě, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění účastníků. Devětadvacetiletému řidiči nákladního vozu zn. Škoda Fabia, jedoucím po silnici II. třídy z Očelic směrem na Opočno, vběhl náhle pod vozidlo zajíc. Řidič již nedokázal na rychle vzniklou situaci zareagovat. Střetem se zvěří vznikla hmotná škoda na automobilu, odhadnutá na 10.000 korun.
Dopravní hlídky i ve středu věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Policisté se rovněž zaměřili na kontroly vozidel, odjíždějících z horských středisek. Časté kontroly jsou jedním z hlavních preventivních způsobů, jak zamezit krádežím motorových vozidel, předmětům uloženým v nich a v současné době i krádežím lyžařského vybavení.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za středečních čtyřiadvacet hodin 13 telefonátů, 3 z nich byly využity a zbývajících 10 nesouviselo s prací PČR.  Telefonát v 17:33 hod oznamoval operačnímu důstojníkovi, že v areálu STK Ještětice naboural neznámý pachatel majitelce vůz zn. Peugeot. Hlídka rychnovských policistů, která se dostavila do areálu, na místě zjistila, že k žádné škodě na automobilu nedošlo - u vozu byl pouze vypadlý zadní nárazník. Po jeho opětovném nasazení volající žena v pořádku odjela.
por. Mgr. Alena Kacálková
26. února 2009

vytisknout  e-mailem