Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Dopravní nehody a krádeže  

Druhé březnové pondělí tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 9 nově spáchaných trestných činů. Během pondělní čtyřiadvacítky zadokumentovali muži zákona 12 nových přestupků a založili 9 dalších čísel jednacích.

V průběhu pondělí 9. 3. 2009 přijali muži zákona devět oznámení o nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali, provedli prvotní šetření a zahájili úkony trestního řízení. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti. Policisté Obvodního oddělení Opočno šetří případ trestného činu krádeže vloupáním, ke kterému došlo v Českém Meziříčí. Zde se o víkendu dosud neznámý pachatel vloupal do budovy  úřadu. Násilím vnikl do jedné provozovny, kde sebral drobné mince. Dále z chodby vypáčil  dveře do  další místnosti a zde sebral počítač a dva monitory. Po schodech se dostal do prvního patra, kde vypáčil dveře několika  kanceláří  úřadu, ze kterých si odnesl monitory k počítačům. Svým jednáním majitelům způsobil škodu převyšující 50 tisíc korun.

Během pondělí zpracovali rychnovští muži zákona 17 nových přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Více než polovina zaevidovaných přestupků byla klasifikována jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v dopravě. Policisté je řešili většinou blokově či domluvou na místě. Na Obvodní oddělení Rychnov nad Kněžnou přišel v ranních hodinách dvaačtyřicetiletý muž nahlásit krádež kožené bundy a řidičského průkazu, kterou měl uloženou v zavazadlovém prostoru neuzamčeného vozidla zaparkovaného před hotelem. Obvodní oddělení Kostelec nad Orlicí šetří krádež mobilního telefonu, kterou nahlásil  čtyřiatřicetiletý muž.  Měl ho  ztratit ze stolu v jednom místním podniku, kde ho měl položený na stole.
Policie ČR varuje – nenechávejte své osobní věci bez dozoru ani nikde volně uložené. Do peněženky si neukládejte všechny osobní doklady ani větší finanční obnos. Noste s sebou jen tolik peněz, kolik budete skutečně potřebovat.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během pondělní čtyřiadvacítky ke dvěma dopravním nehodám, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním a k jednomu těžkému zranění řidiče. Celková škoda těchto pondělních dopravních nehod na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 155.000 korun.
V deset hodin dopoledne vyjížděla skupina dopravních nehod k dopravní nehodě mezi obce Slatina nad Zdobnicí a Pěčín. Na rovném úseku se dostal třiačtyřicetiletý řidič vozidla Opel Omega na nezpevněnou část krajnice a sjel do příkopu a dále do pole. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění řidič, který byl převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Škoda na vozidle je zhruba 15 tisíc korun.
Dopravní nehoda s těžkým zraněním se stala včera ve dvě hodiny odpoledne v obci Slemeno. Zde jel čtyřiatřicetiletý muž z Prahy s vozem Škoda Octavia ve směru od Častolovic a z dosud nezjištěných příčin se dostal do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Renault Megane. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění řidič Renaultu a  těžké zranění řidič Škody Octavia, který byl převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda je v tomto případě vyčíslena na 140 tisíc korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za pondělních čtyřiadvacet hodin 31 telefonátů, 12 z nich bylo využitelných a zbývajících 19 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Pavel Vymetálek,
10. 3. 2009

vytisknout  e-mailem