Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže a dopravní nehody 

Během pondělí 21. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané trestné činy,  20 přestupků a založili 8 nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího prosincového pondělí tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže a zanedbání povinné výživy.
Pivo, salám, cigarety

V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 20  přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. U řidičů muži zákona opět zadokumentovali nevyhovující technický stav vozidla, nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy i alkohol za volantem.
I tento den policisté obvodních oddělení Rychnovska zaevidovali přestupky proti majetku. Černé uhlí zmizelo v nezajištěné kůlně v Rychnově nad Kněžnou. Zloděj, kterému zřejmě byla zima, ukradl téměř 1.000 kg paliva. V Doudlebách nad Orlicí si zase někdo zevrubně prohlédl elektrorozvaděč. Ze skříně ukradl jističe, chrániče a různé zásuvky. Během pondělí neznámí pachatelé odlehčili dvěma majitelům na Rychnovsku i od svých mobilních telefonů.
I tento den byly zaevidovány 4 přestupky proti občanskému soužití, ve kterých docházelo zejména ke komunikačním neshodám mezi občany.

Skupina dopravních nehod vyjížděla v pondělí k pěti dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému  zranění účastníků. Škoda všech těchto pondělních dopravních nehod na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 155 .000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za pondělních čtyřiadvacet hodin 52 telefonátů,17 z nich bylo využito a zbývajících 35 nesouviselo s prací PČR. O půl druhé v noci oznamuje muž na tísňové volání, že před jedním z nočních klubů v Týništi nad Orlicí došlo k fyzickému napadení jeho kamaráda. Hlídka týnišťských policistů zajistila podezřelého a incident šetří jako přestupek.
O půl jedné po poledni oznamuje volající operačnímu důstojníkovi, že se kouří z jedné chatek v zahrádkářské kolonii v Rychnově nad Kněžnou. Na místo okamžitě vyrazila hlídka policistů i rychnovští hasiči. Ti zjistili závadu na kouřovodu a případ si převzal vyšetřovatel rychnovského Hasičského záchranného sboru.
por. Mgr. Alena Kacálková
22. prosince 2009
 

vytisknout  e-mailem