Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Muž si ustlal na ulici před hotelem  

Ve čtvrtek  23. září 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 3 nově spáchané přečiny, řešili 19  přestupků a založili 16 nových čísel jednacích.
Uplynulý den policisté na Rychnovsku přijali oznámení o 3 nových přečinech. Ty zadokumentovali a provedli k nim okamžitě prvotní šetření. Jednalo se o přečiny padělání a pozměňování peněz a zanedbání povinné výživy.
Objevily se padělané peníze

V průběhu včerejšího dne  rychnovští policisté zaevidovali 19 přestupků, některé z  nich na úseku dopravy. Právě v rámci dopravy se odehrála na silnicích rychnovského regionu dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování dopravních předpisů, ze strany řidičů respektování dopravních značek a také rychlosti. Policisté tak v rámci akce řešili 15 přestupků.
Dopravně bezpečnostní akce

Ani čtvrteční den se nevyhnul  evidenci přestupkům proti majetku. Rychnovští policisté šetří přestupek, kdy neznámý pachatel zatajil nález mobilního telefonu. Jeho majitel si jej odložil na dětském hřišti v Rychnově nad Kněžnou. Když si na telefon vzpomněl, už jej na místě nenašel. Vznikla mu škoda ve výši 500 korun.
Kostelečtí policisté pátrají po měděném plechu. Ten si neznámý pachatel odnesl z volně přístupné zahrady, kdy měděný plech byl opřený o rodinný dům. Majiteli vznikla škoda za 3.000 korun.
Další zloděj sebral ve Vamberku peněženku i s osobními doklady, kartičkou s bankovním spojení ke sporožirovému účtu a hotovostí 200 korun.
Rokytničtí policisté zaevidovali další přestupek proti majetku. Tentokrát se jednalo o včerejší krádež jízdního kola zn. Author Campact. Majitel si kolo cení na 4.500 korun.
Podobný případ šetří od včerejšího dne také kostelečtí policisté. O jízdní kolo připravil neznámý pachatel ženu. Sebral jí dánské kolo zn. Favorit, jehož hodnota činí 4.800 korun.

Čtvrtek se neobešel ani bez hádek v rodinách. Rychnovským policistům oznámila jedna žena, že ji ve čtvrtek v podvečer velmi hrubě slovně napadl její zeť. Policisté případ zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.

Alkoholu pravděpodobně ve značné míře holdoval ve čtvrtek muž, který si ve značně unaveném stavu ustlal přímo na ulici před hotelem Labuť v Rychnově nad Kněžnou. Rychnovští policisté jej probudili až dnešního dne pět minut po půlnoci. Orientační dechová zkouška potvrdila zjevné podezření, že za únavou je alkohol. Muž totiž měl 2,05 promile alkoholu v dechu. Policisté jej tedy eskortovali k dalšímu noclehu, tentokrát na stroze zařízený „pokoj“ královéhradecké protialkoholní záchytné stanice. Nocležník se dopustil  přestupku proti veřejnému pořádku.  

Skupina dopravních nehod vyjížděla ve čtvrtek k jedné dopravní nehodě. Pár minut před druhou hodinou odpolední chtěl cyklista se svým jízdním kolem přejet frekventovanou komunikaci I/11 v jedné obci na Rychnovsku. Ke svému záměru využil přechodu pro chodce. Když vstoupil na přechod, přijížděl motocykl s dvěma pasažéry. Řidič chtěl srážce s cyklistou zabránit, proto začal intenzivně brzdit. Dostal však smyk a s motorkou upadl na levý bok a ujel několik desítek metrů. Srážce  však zabránil. Zranění lehčího charakteru však utrpěla jeho spolujezdkyně, která si při pádu zranila levý bok a levou paži. Zranění jí bylo ošetřeno v rychnovské nemocnici. Při kolizi vznikla škoda ve výši 10.000 korun.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  během čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin 32 telefonátů, 13  z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR. Po telefonátu těsně před desátou hodinou dopolední  vyjížděla vamberská  policejní hlídka k oznamovateli, který operačnímu důstojníkovi pouze uvedl, že potřebuje kriminální policii, neboť se mu stalo něco, co hraničí s trestnou činností. Na místo vyjela okamžitě vyslaná hlídka policistů z Vamberka. Jak se ale ukázalo, o žádný trestný čin ani přestupek se nejednalo. Muž si jen převzal obsílku ze soudu, kde se mu nařizuje, aby do 15 dnů vyklidil nemovitost. Muž si toto spojoval s vyhrožováním vůči jeho osobě.

nstržm. Šárka Ehlová
24. září 2010
 

vytisknout  e-mailem