Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Úroda přečinů 

Během úterý 15. června 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  12 nově spáchaných přečinů, 11 přestupků a založili 24 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o dvanácti  nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, podvodu, zatajení věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.
Sběratel nebo zloděj ?
Úvěrový podvod
Krádež batohu

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali  11 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. S alkoholem usedl v Týništi nad Orlicí za volant pětačtyřicetiletý místní řidič. Krátce po návštěvě restauračního zařízení u něj hlídka policistů naměřila 0,96 promile alkoholu v dechu. 
Během úterní služby muži zákona zaevidovali také přestupky proti majetku. Krádež peněženky přišli na rychnovské obvodní oddělení nahlásit hned dva nešťastní občané. Jejich nepozornosti využili zloději v obchodním domě i na čerpací benzinové stanici. Krádež registrační značky vozidla a některých dílů a zařízení ze škodovky oznámil majitel vozu v Opočně.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během úterý k jediné dopravní  nehodě, při které naštěstí nebyl nikdo zraněn. Pravděpodobnou příčinou této odpolední událostí v Dobrušce bylo nesprávné couvání řidičky, která se svým vozem zn. Daihatsu narazila do zaparkovaného vozu zn. Renault. Škoda  dopravní nehody byla odhadnuta na 15.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu -  Řídil řidič nebo alkohol ?

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 26 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
16.června 2010

 

vytisknout  e-mailem