Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Druhové a družky na lince 158 

Během středy 13. října 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  3 nově spáchané přečiny, 6 přestupků a založili 30 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o třech  nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže, zanedbání povinné výživy, zpronevěry a poškození cizí věci.
Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí a Kostelec nad Orlicí šetří přečiny krádeže a poškozování cizí věci, při kterých se do tří firem jejich teritoria během noci vloupali doposud neznámí pachatelé, kteří odcizili finanční hotovost. Poškozením majetku a krádežemi způsobili majitelům škodu za desítky tisíc korun.
Matka dcery oznámila včerejšího dne rychnovským policistům, že otec jejich potomka neplní svou vyživovací povinnost, a to již od listopadu roku 2008. Tatínkův dluh na alimentech činí již 42.000 korun.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 6 přestupků, všechny na úseku dopravy. Kromě řidičů hříšníků, kteří nedodržovali pravidla silničního provozu, telefonovali za jízdy nepovoleným způsobem či měli technicky nevyhovující vozidlo, pokutu obdržel i cyklista, který na svém kole neměl stanovené osvětlení.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během středy k žádné dopravní  nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 28 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR.  Po páté hodině odpoledni oznámila na bezplatnou linku žena z Týniště nad Orlicí, že jí v ubytovně ostatní spolubydlící snědli její jídlo.  Policejní hlídka posléze zjistila, že jídlo jí snědl její druh.
O hodinu později volala na linku 158 žena z Rokytnice v Orlických horách, které se nepodařilo odemknout svým klíčem byt na místním sídlišti. Přivolaní policisté z místního oddělení po chvíli událost bez komplikací uzavřeli – byt odemkl majitel a přítel ženy, který byl pod vlivem alkoholu stejně jako jeho družka.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. října 2010
 

vytisknout  e-mailem