Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Klidná středeční služba 

Během středy 12. května 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných přečinů, 5 přestupků a založili 11 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže a zanedbání povinné výživy.

Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí šetří krádež peněženky, která zmizela majitelce z dámské kabelky. Zloděj ji ukradl z křesla rekreačního objektu, který byl volně přístupný. V peněžence měla majitelka uloženou finanční hotovost 4.000 korun a osobní doklady. Doposud neznámý pachatel je podezřelý z přečinu porušování domovní svobody.
Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí šetří podezření z přečinu zanedbání povinné výživy, které si neplní čtyřiačtyřicetiletý muž ze Žamberku. Na svého nezletilého syna dluží už více než 25.000 korun.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 5 přestupků. Kromě řidiče, který nepředložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla, šetřili pocilisté na Rychnovsku i přestupky proti majetku. Během dne přišel další majitel mobilního telefonu o svůj aparát. Jeden z řidičů natankoval u rychnovské benzinové čerpací stanice pohonnou hmotu a zřejmě v domnění, že je zde zdarma, odjel, aniž by zaplatil. I další přestupek se týkal auta. Felicii v Potštejně poškodili neznámí vandalové, když majiteli z vozu utrhli stěrač a zrcátko.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během středy k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 25 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 15 nesouviselo s prací PČR. Ve dvou případech vyjížděly policejní hlídky z Rokytnice v Orlických horách a Týniště nad Orlicí k občanům, kteří ohlašovali zdravotní problémy. V jednom případě byla žena z Týnišťska převezena k lékařskému ošetření a následné hospitalizaci. Druhý případ rokytničtí policisté vyřešili na místě.
por. Mgr. Alena Kacálková
13. května  2010

vytisknout  e-mailem