Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Černé úterý 

Během úterý 12. srpna 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  7 nově spáchaných trestných činů,  7 přestupků a založili 14  nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího srpnového úterý přijali rychnovští policisté oznámení o sedmi nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala zejména majetkové trestné  činnosti -  konkrétně krádeží prostých i vloupáním.
Zmizely reproduktory
Elektřina zdarma
Auto zmizelo

Skupina dopravních nehod vyjížděla v úterý ke dvěma dopravním nehodám. Bohužel, jedna z nich měla tragické následky. Celková škoda obou úterních dopravních nehod je odhadnuta na 120 tisíc korun.

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 7 přestupků. Tři z nich byly zaevidovány na úseku dopravy.
Ani druhý den týdne nechybí v evidenci přestupky proti majetku – na jednom ze sídlišť v Rychnově nad Kněžnou zloděj ukradl registrační značku vozidla. Na Rokytnicku si zase zloděj vyhlédl nezajištěný rozestavěný objekt a ze staveniště ukradl stavební materiál – zřejmě sám staví.
Bez výjimky nezůstala ani krádež telefonu, tentokrát o svůj aparát přišla nezletilá dívka z Opočenska, která jej zapomněla v zámeckém parku – na mobil zřejmě nenarazila čestná osoba, které by přišlo normální nalezený přístroj vrátit.
Slovní roztržku mezi dvěma ženami na Dobrušsku museli policisté řešit jako přestupek proti občanskému soužití.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za úterních čtyřiadvacet hodin 18 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 6 nesouviselo s prací PČR.
O půl druhé ráno oznámil operačnímu důstojníkovi muž z Týnišťska, že u něho přechodně bydlící dělníci měli mezi sebou spor, který skončil fyzickým napadením jednoho z aktérů. K žádnému zranění nedošlo, ale oznamovatel má obavy o další průběh noci. Útočníkovi se jeho prchlivost evidentně nevyplatila, neboť policejní hlídka zjistila, že muž je v evidenci celostátního pátrání. Vzhledem k tomu, že byl rovněž ve značně podnapilém stavu, strávil podezřelý muž zbytek noci v Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Další šetření čeká policisty následně, až muž vystřízliví.
por. Mgr. Alena Kacálková
12. srpna 2009
 

vytisknout  e-mailem