Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Bůvolí kost v kočárku 

Během pondělí 18. srpna 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  3 nově spáchané trestné činy, 11 přestupků a založili 22  nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího srpnového pondělí přijali rychnovští policisté oznámení o třech nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření.
Dvě oznámení se týkala majetkové trestné  činnosti z uplynulého víkendu, ve kterém byli oba oznamovatelé okradeni o mobilní telefon – muž z Pardubicka na diskotéce a žena z Týnišťska o svůj aparát přišla během jízdy vlakem.
Policisté rovněž zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 11 přestupků. Převažovaly jako tradičně přestupky na úseku dopravy s nejčastějšími příčinami těchto přestupků - nedodržení povolené rychlosti a nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy.
Policisté rovněž v pondělí krátce před třetí hodinou ranní zajistili v Borohrádku řidiče vozu  zn. Kia, kterému při dechové zkoušce naměřili 0,88 promile alkoholu v dechu, čímž jízda pro řidiče skončila.
Ani první pracovní den nového týdne se neobešel bez krádeží. Volně položenou kabelku v obchodě  ukradl zloděj v pondělí odpoledne v Dobrušce. Žena tak přišla o mobilní telefon a osobní doklady. Víkendovou krádež motorového pily z automobilu přišel oznamovatel nahlásit na rychnovské obvodní oddělení.
„Podnikavé mamince" zase zcela nevyšel záměr nakoupit bez placení. V jednom z obchodů v Týništi nad Orlicí ji s pracím práškem, dětskou krupičkou, vlhčenými ubrousky a bůvolí kostí pro psa – uloženými v kočárku – zastavila ostraha obchodu. „Úspora“ necelých čtyř seti korun jistě nestála za přestupek proti majetku.
I během pondělí zaevidovali rychnovští policisté přestupky proti občanskému soužití.

Skupina dopravních nehod vyjížděla v pondělí k jediné dopravní nehodě, při které došlo k lehkému zranění cyklistky.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za pondělních čtyřiadvacet hodin 35 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 23 nesouviselo s prací PČR. Jeden z telefonátů vyslal policisty do restauračního zařízení v Rychnově nad Kněžnou, kde policisté prověřovali oznámení o  fyzickém napadení servírky.
por. Mgr. Alena Kacálková
18.srpna 2009
 

vytisknout  e-mailem