Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže ani před svátky klidu neustávají  

Během úterý 22. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  6 nově spáchaných trestných činů, 16  přestupků a založili 11 nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího prosincového úterý tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, zanedbání povinné výživy, neoprávněného držení platební karty a maření  výkonu úředního rozhodnutí.
Vánoční straka ?

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 16  přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. Většina z přestupujících nebyla při jízdě vozidlem připoutána bezpečnostním pásem. Někteří řidiči nepředložili doklady potřebné k řízení a provozu vozidla.
Policisté Obvodního oddělení Opočno šetří řádění vandala, který si jako svoji činnost v úterý odpoledne vybral rozbití hned osmi skleněných výplní u autobusové čekárny v Králově Lhotě. Vandal svojí těžko pochopitelnou zábavou způsobil škodu za 4.000 korun. Věc policisté šetří jako přestupek proti majetku.
Tento den byly zaevidovány i tři přestupky proti občanskému soužití.

Skupina dopravních nehod vyjížděla v úterý ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byl jeden z účastníků lehce  zraněn. Celková škoda těchto dvou dopravních nehod byla vyčíslena na 50.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za úterních čtyřiadvacet hodin 5 telefonátů, 1 z nich byl využit a zbývající 4 nesouvisely s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
23. prosince 2009
 

vytisknout  e-mailem