Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Hádka s paličkou na maso  

Během pondělí 18. května 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 7 nově spáchaných trestných činů, 20 přestupků a založili 22 nových čísel jednacích.
V průběhu pondělí přijali rychnovští policisté oznámení o 8 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala zejména majetkové trestné činnosti, v níž převažovaly krádeže vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry, zanedbání povinné výživy a neoprávněného držení platební karty.
Návštěva sklepní kóje
Alkoholu neodolal
Vloupání do restaurace

Během pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 20 přestupků proti dopravě, majetku a občanskému soužití. Více než polovina zaevidovaných přestupků byly přestupky proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.
Po víkendu plném krádeží si zloději nedali volno ani v pondělí. Z jedné stavby v Dobrušce ukradl neznámý pachatel plynové topení v ceně 3.000 korun. Jiný lapka, „pracující“ rovněž na cizím pozemku v Týništi nad Orlicí, už takové „štěstí“ neměl. Dírou v plotě stihl do přistaveného vozu zn. Opel Astra naložit „pouze“ několik kusů euro palet, když byl nemile vyrušen místní policejní hlídkou. Škoda, kterou na místě způsobil, byla vyčíslena na 1800 korun, krádež bude proto s podezřelým řešena jako přestupek proti majetku.
Ani pondělní den se neobešel bez přestupků proti občanskému soužití. Policisté na Rychnovsku v tomto dni zaevidovali případ agresivního hosta v jedné dobrušské restauraci, který během své slovní eskapády ještě stihl ukradnout cigarety za 400 korun. Druhý neradostný případ manželských neshod čekal na policisty Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. Ve večerních hodinách si tam své názory manželé vyměňovali za pomocí škrcení a úderů, ke kterým byla použita i palička na maso. Nestandardní výměna názorů skončila lékařským ošetřením jednoho z účastníků. Věc budou policisté šetřit jako návrhový přestupek.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během pondělí k žádné dopravní nehodě. Jednotlivé policejní hlídky věnovaly i první den nového týdne zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Časté kontroly jsou jednou z hlavní, účinné a zároveň preventivní činnosti dopravních policistů.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za pondělních čtyřiadvacet hodin 29 telefonátů, 8 z nich bylo využito a zbývajících 21 nesouviselo s prací PČR. Krátce před sedmou hodinou večerní žádal dispečer Rychlé záchranné služby Královéhradeckého kraje pomoc policie u agresivního pacienta v Borohrádku. Násilné chování se u něj projevilo po požití nespecifikovaných léků. Týnišťská policejní hlídka doprovodila problémového pacienta i se zdravotníky až do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, kde již její další zásah nebyl třeba.
por. Mgr. Alena Kacálková
19.května 2009

vytisknout  e-mailem