Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Den plný přestupků 

Během středy 7. dubna března 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných přečinů, 22 přestupků a založili 17  nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci, zanedbání povinné výživy a neoprávněného opatření platebního prostředku.
Zloděj využil oběda

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 22 přestupků, téměř všechny na úseku dopravy. Podnětem k jejich zadokumentování jsou stále se opakující prohřešky - nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy, nerespektování dopravních značek, nedodržení povolené rychlosti, nevyhovující technický stav vozidel a nepředložení potřebných dokladů. Problémy měli i řidiči, kteří v Kvasinách parkovali v zakázaných místech.
Během služby muži zákona zaevidovali také přestupky proti majetku a občanskému soužití. Hned dva nakupující, kteří odcházeli bez placení, předal personál rychnovských obchodů policistům. "Nákup" ženy za 135 korun a muže za 95 korun se oběma podvodníkům nakonec nevyplatil a značně prodražil - kromě ostudy obdrželi oba hříšníci i blokovou pokutu 1.000 korun. Stejní policisté šetřili i krádež peněženky a dokladů z neuzamčeného vozu a krádež autorádia a vysílačky z jiného auta. Dobrušští policisté šetřili krádež dětské bundy ze školní šatny. Někdo asi také potřeboval vybavení na zahradu, a tak z chodby jednoho místního domu ukradl hadice z hydrantu. Počítač za téměř 4.000 korun, který nedorazil z internetového obchodu, to je případ nahlášený kosteleckých mužům zákona. Vamberečtí kolegové zase šetřili krádež 70 metrů pletiva na plot.
Policejní hlídky šetřily i neshody mezi manželskými páry, jeden z Kostelce nad Orlicí měl problémy s klíčky od auta - manžel je nechtěl vydat své manželce a incident tak byl vyřešen až za přítomnosti policistů.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během středy k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 21 telefonátů, 7 z nich bylo využito a zbývajících 14 nesouviselo s prací PČR
por. Mgr. Alena Kacálková
8. dubna  2010
 

vytisknout  e-mailem