Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Kalamita ochromila i zloděje ?  

Během pondělí 11. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  2 nově spáchané trestné činy, 1 přestupek a založili 8 nových čísel jednacích.
V průběhu druhého lednového pondělí nového roku přijali rychnovští policisté oznámení o dvou nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů, zanedbání povinné výživy.

V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali pouze jediný přestupek,a to na úseku dopravy. Řidič nákladního vozu ho v Doudlebách nad Orlicí obdržel za jízdu v úseku komunikace, kde je pro nákladní vozy zakázána.

Skupina dopravních nehod vyjížděla v pondělí k jediné dopravní nehodě, při které došlo k jednomu lehkému zranění účastníka. V odpoledních hodinách se v Doudlebách nad Orlicí při přecházení vozovky špatně rozhlédla desetiletá chodkyně. Silnici přecházela za zaparkovaným vozem. Nedostatečně se rozhlédla a při tom přehlédla projíždějící vozidlo, jehož řidič už nedokázal střetu zabránit. Dívka byla s lehkým zraněním převezena do rychnovské nemocnice, kde byla hospitalizovaná.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za pondělních čtyřiadvacet hodin 25 telefonátů,7 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR. Dle operačních důstojníků se sněhová kalamita projevila i na počtu pondělních událostí. Krátce před polednem oznámila žena z Rokytnice v Orlických horách, že došlo k vloupání do jedné z tamějších chatek. Policisté z místního obvodního oddělení, kteří vyrazili na místo, zjistili, že naštěstí došlo pouze k poškození okna u stavby. Majitelé objektu si mohli oddychnout - k vloupání a následné krádeží z chatky tentokrát naštěstí nedošlo.
por. Mgr. Alena Kacálková
11. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem