Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Vážná dopravní nehoda  

Během čtvrtku 19. srpna 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 5 nově spáchaných přečinů, 7 přestupků a založili 9 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných přečinech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, poškozování cizí věci, zanedbání povinné výživy a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Lehkovážnost nahrává zlodějům

V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 7 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. K neukázněným řidičům přibyly ve formě přestupků proti majetku i  zaevidované  krádeže a poškozování majetku a rozpory mezi občany, které se řeší zejména přestupky proti občanskému soužití.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během čtvrtku k jediné dopravní nehodě, při které došlo ke dvěma těžkým a jednomu lehkému zranění účastníků. Řidič vozu zn. Audi A4, projíždějící v 15:00 na silnici č.I/11 úsekem mezi obcemi Kostelec nad Orlicí a Častolovice, se pravděpodobně plně nevěnoval řízení vozidla a plynule přejel do protisměru. Tam v tomto okamžiku v koloně jelo nákladní vozidlo zn. Iveco, jehož řidič na danou situaci sice okamžitě reagoval úhybným manévrem, ale  střetu se mu přesto zabránit nepodařilo. Po nárazu do jeho zadní části letící Audi následně narazilo levou přední části do pravé přední části vozu Škoda Felicia Combi, jedoucí za vozem Iveco. Felicie byla po střetu odhozena do levého silničního příkopu. Po tomto střetu vozidlo Audi ještě narazilo do již zastavujícího nákladního vozu zn. Mercedes. Při dopravní nehodě byl řidič felicie s těžkým  zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice Hradec Králové a stejným směrem se vydal i vůz Rychlé lékařské pomoci s těžkým zraněním řidiče vozu Audi. K ošetření do rychnovské Oblastní nemocnice převezla posádka Rychlé lékařské pomoci i řidiče mercedesu. Předběžná škoda této dopravní nehody byla odhadnuta na 270.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 29 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací PČR. O půl šesté ráno oznamuje pozorný občan z Dobrušky, že u jednoho z místních domů stojí už dvě hodiny nastartované auto se dvěma mladíky uvnitř, kteří vypadají, jako by spali, ovšem na bouchání ani volání nijak nereagují a muž se bojí o jejich zdraví. Hlídka dobrušských policistů  na místě zjistila stejný stav a o otevření uzamčených dveří vozidla požádala místní hasiče. Posléze všichni přítomni zachránci zjistili, že mladíci spali spánkem kojence díky alkoholu, který požili.
por. Mgr. Alena Kacálková
20. srpna 2010
 

vytisknout  e-mailem