Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Evergreen - krádeže 

Během čtvrtku 7. října  2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  3 nově spáchané přečiny,  8 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o třech  nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže a podvodu (Kupoval svíčky, kradl alkohol).

Nejvíce přestupků se odehrálo na úseku dopravy. Jeden z řidičů dostal pokutu za překročení povolené rychlosti o deset kilometrů za hodinu. Další šofér vyjel se svým vozidlem na silnici, přestože měl rozbité zadní osvětlení automobilu. Dalšího řidiče zastavila hlídka policistů, jelikož jel s neosvětleným vozem. I tento přestupek vyřešili muži zákona pokutou. Poslední přestupek v dopravě, který se odehrál ve čtvrtek, řešili policisté na Týnišťsku. Řidič osobního vozu pravděpodobně usnul a narazil do stromu. On sám neutrpěl žádné zranění. Alkohol jako příčinu nehody vyloučila provedená orientační dechová zkouška.

Neznámý pachatel odcizil ve čtvrtek ze dvou vozů zaparkovaných u firmy na Opočensku registrační značky z přední části automobilů. Přestupek proti majetku šetří opočenští policisté.

Z chodby Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, kde si poškozená nechala dámské jízdní kolo, jí ho někdo odnesl. Bicykl se přitom poškozená snažila zajistit lankovým zámkem, ale pouze jej provlékla zadním kolem a zamkla k rámu, což pachatele neodradilo. Ženě vznikla škoda 4.500 korun. Případ šetří rychnovští policisté. 

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během čtvrtečního dne  k žádné dopravní  nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 27 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR.  Jeden z telefonátů se týkal  oznámení muže z obce Plasnice, že na silnici pobíhají tři koně. Hlídka dobrušských policistů na místě šetřením zjistila, komu koně patří a majitelka si posléze pro své čtyřnohé utečence dojela.

nstržm. Šárka Ehlová
8. října 2010

vytisknout  e-mailem