Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže převažovaly 

Během čtvrtku 19. listopadu 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané trestné činy, 12 přestupků a založili 15 nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího listopadového čtvrtku tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, neoprávněného držení platební karty a zanedbání povinné výživy.
Autodíly zdarma ?

V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 12  přestupků,  převážnou většinu z nich na úseku dopravy. Někteří s přestupujících nerespektovali povinnou zimní výbavu, kterou jsou nuceni v horských oblastech svůj vůz vybavit. Několik řidičů se tento den vydalo na komunikace bez platných dokladů, potřebných k řízení vozidla. Přestupky na úseku dopravy policisté ve většině případů řešili blokově na místě.
I tento den byly zaevidovány přestupky proti majetku a občanskému soužití.

Skupina dopravních nehod vyjížděla ve čtvrtek ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byly čtyři osoby lehce zraněny. Škoda obou čtvrtečních dopravních nehod na rychnovských silnicích je vyčíslena na 176.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 17 telefonátů, 7 z nich bylo využito a zbývajících 10 nesouviselo s prací PČR. Necelou hodinu před polednem byla operačním důstojníkem vyslána hlídka rychnovských policistů k asistenci při otevřené jednoho bytu ve městě. O mamince, která za dveřmi nijak nereagovala na zvonění, měla obavy její dcera. Po otevření vchodových dveří hasiči byla důchodkyně nalezena bez zranění v bytě a následně předána do péče zdravotníků.
por. Mgr. Alena Kacálková
20. listopadu 2009
 

vytisknout  e-mailem