Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Uprostřed týdne relativní klid 

Během středy 14. července 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  2 nově spáchané přečiny, 7 přestupků a založili 10 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o dvou nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a zatajení věci.
Do neuzamčeného domu v jedné obci na Kostelecku vnikl v úterý ve večerních hodinách neznámý pachatel. Využil krátké nepřítomnosti obyvatel domu a z kuchyně ukradl volně odložené pouzdro na doklady s finanční hotovostí.
Finanční hotovost v peněžence nalákala i podezřelou z Opočenska. Žena našla peněženku před jednou firmou, peníze v řádech tisíců si ponechala a peněženku se zbytkem obsahu odložila na odlehlém místě v bydlišti. Opočenští policisté podezření z přečinu zatajení věci šetří ve zkráceném přípravném řízení.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 7 přestupků, pět z nich na úseku dopravy.
O své kolo přišla v ranních hodinách padesátiletá žena před marketem v Kostelci nad Orlicí. Přestože si bicykl zajistila lankovým zámkem, zloděj jí kolo během nákupu ukradl. Případ policisté šetří jako přestupek proti majetku. Okradena o svůj mobilní telefon byla i jedna žena z Opočenska.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během středy k žádné dopravní  nehodě.I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 34 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
15 .července 2010
 

vytisknout  e-mailem