Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

9.9.2009 na Rychnovsku klid 

Během středy 9. září 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané trestné činy, 23 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
V průběhu další zářijové středy tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech nově spáchaných trestných činech,  které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, podvodu a zanedbání povinné výživy.
Drahá zábava

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 23 přestupků,  kromě tří byly všechny zadokumentovány na úseku dopravy. Mezi nejčastější příčiny dopravních přestupků patří nerespektování dopravního značení, nedodržení povolené rychlosti, nepoužití bezpečnostního pásu za jízdy nebo nevyhovující technický stav vozidla
Policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou rovněž zaevidovali dva přestupky proti občanskému soužití – v obou případech muž agresor  slovně a fyzicky napadl ženu – bývalou partnerku.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla ve středu ani k jedné dopravní nehodě.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet hodin 20 telefonátů, 8 z nich bylo využito a zbývajících 12 nesouviselo s prací PČR. Krátce po devatenácté hodině  oznámil muž na linku 158, že na zemi vedle jedné z rychnovských jídelen leží muž, který je zřejmě opilý a nedá se probrat. Hlídka vyslaná na místo hledala marně, protože muž pod vlivem alkoholu „odpočíval“ na jiném místě. Po jeho objevení muž místo noclehu dobrovolně opustil a vypravil se raději k domovu.  Věc policisté řešili na místě domluvou.
 por. Mgr. Alena Kacálková
2. září  2009
 

vytisknout  e-mailem