Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Pestrá středeční služba 

Během středy 21. července 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  10 nově spáchaných přečinů, 11 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o desíti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže, zpronevěry, podvodu, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Během služby došlo ke krádeži stavebního nářadí i krádežím z osobního automobilu a z garáží na Dobrušsku. Policisté z Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí zadokumentovali krádež finanční hotovosti z domu a jejich rychnovští kolegové zase krádež cigaret z novinového stánku. Do jedné zahradní chatky na Kostelecku se pro benzinovou sekačku vloupal další z doposud neznámých pachatelů.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 11 přestupků, převážnou většinu z nich na úseku dopravy. Zadokumentovány byly i přestupky proti majetku, při kterých jeden z poškozených přišel o své osobní doklady. Dalšímu z poškozených neznámý vandal rozbil skleněnou výplň jednoho okna domu.
I uprostřed týdne policisté zaevidovali přestupek proti občanskému soužití

Skupina dopravních nehod vyjížděla během středy ke třem dopravním  nehodám. Při nich byl těžce zraněn cyklista a lehce zraněna řidička osobního vozu. Celková škoda na těchto nehodách byla odhadnuta na 148 tisíc korun.I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 57 telefonátů, 30 z nich bylo využito a zbývajících 27 nesouviselo s prací PČR. Po obědě oznámila na tísňové volání žena z Rychnovska, že z bytu její sousedky slyší nářek psa, který se stupňuje. Dle oznamovatelky sousedka neotevírá, přestože by měla být doma, a proto má podezření z týrání zvířete. Hlídce policistů  na místě skutečně poprvé nikdo neotevřel. Po opětovné kontrole ale majitelka několika psů, která se právě vrátila domů z práce, policisty vpustila do bytu. Ti zjistili, že oznámení sousedky jsou lichá, neboť o čtyřnohé přítele je vzorně postaráno.
por. Mgr. Alena Kacálková
22 .července 2010

 

vytisknout  e-mailem