Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Nezodpovědní rodiče i v novém roce 

Během úterý 5. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  3 nově spáchané trestné činy, 7 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
V průběhu prvního lednového úterý nového roku přijali rychnovští policisté oznámení o třech nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, podvodu a zanedbání povinné výživy.
Nezvaný host
Nezodpovědní otcové

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 7 přestupků, čtyři z nich na úseku dopravy. Přestupující řidiči nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy, nepředložili doklady potřebné k řízení a provozu vozidla nebo měli nevyhovující technický stav vozidla.
Během úterní služby policisté zadokumentovali i tři přestupky proti majetku. Ve všech třech případech přišli majitelé o svůj mobilní telefon.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla v úterý k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Policisté  se během své služby zaměřili na horské oblasti, do nichž v zimní sezóně přijíždí větší počet řidičů. Muži zákona kontrolují nejen řidiče a jejich vozidla, ale zaměřující se i na prevenci krádeží, zejména v horských střediscích. Každý z návštěvníků Orlických hor by měl ke svému pobytu přistupovat zodpovědně – to znamená neponechávat zbytečně ve svých vozech cenné a drahé předměty, navíc vystavené za skly auta. Vůz si uzamknout a zaparkovat jen na místech k tomu určených nebo tak, aby neohrozoval bezpečnost a plynulost silničního provozu. Dobře si zajistit a hlídat by si měl i své peníze a doklady. Bezpečně by se měl pohybovat i na sjezdovkách, běžeckých trasách a komunikacích, a to tak, aby neohrozil bezpečnost svoji ani ostatních návštěvníků hor.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za úterních čtyřiadvacet hodin 29 telefonátů,11 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR.  Krátce před polednem oznámila žena na linku 158, že v lese u Kostelce nad Orlicí nakládají cizí muži na vozík palivové dřevo. Operační důstojník na místo vyslal hlídku policistů. Ta následně zjistila, že mužům dřevo prodala majitelka lesa.
por. Mgr. Alena Kacálková
6. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem