Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Vybral sklad, na cestách bez nehod, požár vozidla  

Poslední březnové pondělí tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 9 nově spáchaných trestných činů. Během pondělní čtyřiadvacítky zadokumentovali muži zákona 34 nových přestupků a založili 16 dalších čísel jednacích.

Devět oznámení o nově spáchaných trestných činech se týkala hlavně majetkové trestné činnosti. Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí šetří případ trestného činu krádeže vloupáním. Zde se o víkendu dosud neznámý pachatel vloupal do jedné z místních firem. Po rozbití okna u skladu firmy vnikl dovnitř a odtud si odnesl motorovou kosu, motorovou pilu a vysokotlaký vodní čistič. Firmě svým jednáním způsobil škodu téměř 28 tisíc korun.

Obvodní oddělení policie Opočno šetří případ neoprávněného užívání cizí věci. Zde přišla nahlásit sedmadvacetiletá žena, že jí manžel na parkovišti před domem ukradl osobní vozidlo Fiat, které je registrováno na muže z České Skalice, a že k používání vozidla má jen jeho ústní svolení. Šetřením policistů bylo zjištěno, že manžel, který s fiatem ujel nevlastní řidičský průkaz. Vozidlo bylo nalezeno zaparkované před jedním z místních barů v České Skalici.

Trestný čin poškozování cizích práv šetří policisté z Obvodního oddělení Vamberk. Zde je podezřelá čtyřiatřicetiletá žena, že doma sebrala své švagrové občanský průkaz, na který následně sjednala službu u jedné telekomunikační společnosti. Posléze přišla faktura na jméno poškozené.

Během pondělí zpracovali rychnovští muži zákona 34 nových přestupkůna úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Více než polovina zaevidovaných přestupků byla klasifikována jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v dopravě. Policisté je řešili většinou blokově či domluvou na místě.

Na Obvodní oddělení Vamberk přišel v ranních hodinách třicetiletý muž nahlásit krádež registrační značky vozidla ze svého vozidla Hyundai zaparkovaného před jedním z místních podniků. Obvodní oddělení Týniště nad Orlicí šetří krádež dvou kurtů. Na místním nádraží zde neznámý pachatel jedné dopravní firmě sebral dva kurty, které zabezpečovaly přepravované klády na nákladním železničním vagónu. Škoda je vyčíslena na 3 tisíce korun.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během pondělní čtyřiadvacítky k žádné dopravní nehodě. Dopravní hlídky věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Policisté se rovněž zaměřili na kontroly vozidel odjíždějících z horských středisek. Časté kontroly jsou jedním z hlavních preventivních způsobů, jak zamezit krádežím motorových vozidel, předmětům uloženým v nich a v současné době i krádežím lyžařského vybavení.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za pondělních čtyřiadvacet hodin 11 telefonátů, 7 z nich bylo využitelných a zbývající 4 nesouvisely s prací PČR. 

Dnes krátce po čtvrté hodině ráno operační důstojník přijal hlášení z linky 112. Telefonát žádal účast policistů u požáru nákladního vozidla v Lípě nad Orlicí. Následně byla vyslána hlídka policie, která z místa podává hlášení na operační středisko. Vozidlo stálo v křižovatce a k požáru dle řidiče došlo od brzd. Během zásahu HZS byla 30 minut odkláněna doprava od místa nehody. Provoz místem nehody po zásahu HZS byl obnoven. K ohledání vraku vozidla vyjel technik SKPV.
nprap. Pavel Vymetálek
31. 3. 2009

vytisknout  e-mailem