Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Zloději berou vše 

Během čtvrtku 15. dubna března 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané přečiny, 4 přestupky a založili  35 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, úvěrového podvodu a zanedbání povinné výživy.
Zloděj bere vše

Rychnovským kriminalistům se podařilo objasnit případ z Kostelce nad Orlicí - Posprejování kostela objasněno

V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali pouze  4 přestupky, dva proti majetku a dva proti občanskému soužití. Nejen čtvrteční případy jsou důkazem toho, že zloději jsou schopni ukrást prakticky vše a svaté jim není zhola nic. Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí šetří krádež pánského crossového kola. Zloděj uzamčený bicykl ukradl majiteli během okamžiku v odpoledních hodinách z jednoho stojanu na náměstí. Rychnovští policisté šetřili případ krádež poklic z osobního automobilu invalidního důchodce. I ve čtvrtek sloužící policisté šetřili přestupky proti občanskému soužití, v jednom případě rozepři mezi manželi, ve druhém sousedský spor, ve kterém hlavní roli sehráli psi, kteří štěkají na kolemjdoucí, což se sousedům nelíbí.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během čtvrtku k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 32 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 20 nesouviselo s prací PČR. Těsně před desátou hodinou večerní oznámila žena z Potštejna na operační oddělení, že s manželem slyšeli velkou ránu. Šli se podívat ven, a tam našli ležícího neznámého muže. Manželé se domnívali, že muž je opilý a zraněný. Hlídka policistů z Obvodního oddělení Vamberk jejich podezření potvrdila a podnapilý „chodec“ byl sanitou odvezen k lékařskému ošetření.
por. Mgr. Alena Kacálková
16. dubna  2010

vytisknout  e-mailem