Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Drobné krádeže a dopravní nehody  

Během úterý 29. prosince 2009 nezaznamenali policisté na Rychnovsku žádný trestný čin,  zaevidovali 19 přestupků a založili 7 nových čísel jednacích.
 
V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 19  přestupků. Mezi přestupky v oblasti dopravy u řidičů převažovalo nerespektování povinnosti se během jízdy připoutat bezpečnostním pásem v jednom případě vyrazil kontrolovaný řidič na cestu bez předepsané povinné výbavy vozidla.
Kromě přestupků na úseku dopravy policisté během včerejšího dne zaznamenali i obvyklé přestupky proti majetku. Během úterý byly na rychnovská obvodní oddělení nahlášeny případy krádeže mobilního telefonu, jízdního kola, několika krádeží v obchodních domech a prodejnách. Kostelečtí policisté vyjížděli k láhví rozbitému oknu. Opočenští policisté zasahovali proti ženě,  která v podnapilém stavu úmyslně na jedné benzínové čerpací stanici rozbila 14 lahví vína.
I včera vyjížděli policisté obvodních oddělení k přestupkům, které se týkaly občanského soužití. Převažovaly případy hádek, schválností a různých vyhrožování.
Skupina dopravních nehod vyjížděla v úterý ke třem dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Škoda všech tří úterních dopravních nehod na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 186 .000 korun.
Včera dopoledne došlo v Říčkách v Orlických horách k dopravní nehodě osobního motorového vozidla. Zde šestadvacetiletý muž z Havlíčkova Brodu se svým vozidlem Ford Focus při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vlastnostem vozidla a zejména povrchu zasněžené a namrzlé vozovky, s vozidlem dostal smyk, který se mu nepodařilo zvládnout a následně havaroval do silničního příkopu, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdkyně v havarovaném vozidle, která byla převezena do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Alkohol byl u řidiče na místě dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na havarovaném vozidle byla odhadnuta na 40 tisíc korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.
Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 44 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.
Policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou včera krátce před sedmou hodinou večer vyjížděli po oznámení na linku 158 k fyzické potyčce mezi druhem a družkou.
Před devátou večer vyjížděla opět hlídka Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou po telefonátu na linku 158 k nahlášené krádeži do jedné prodejny, kde byl přistižen zákazník při pokusu pronést bez zaplacení dvě láhve rumu.

nprap. Pavel Vymetálek
30. prosince 2009

vytisknout  e-mailem