Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže i nezodpovědní řidiči 

V průběhu úterý 10. února 2009 přijali rychnovští policisté 4 oznámení o nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti - krádež prostá - a dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Policisté Obvodního oddělení Vamberk šetřili případ krádeže barevných kovů z jedné slévárny na Rychnovsku. Její „podnikavý“ zaměstnanec během svých nočních služeb slisované balíky "žádaného materiálu" odvážel a následně je dodával k odkupu do jedné z rychnovských sběren druhotných surovin. Šestatřicetiletý muž z Rychnovska do provozovny od poloviny ledna  do 9. února 2009 přivezl několik stovek kilogramů hliníku a  několik desítek kilogramů mědi. Škoda způsobená majiteli je odhadnuta na 30.000 korun.

Policistům Obvodního oddělení Dobruška předala hlídka strážníků zdejší městské policie případ „ne-řidiče“. Jednačtyřicetiletého muže zastavili strážníci o půl druhé odpoledne při běžné kontrole na jedné z místních komunikací. Muž, sedící za volantem vozu zn. Škoda Favorit,  nebyl schopen hlídce strážníků Městské policie Dobruška předložit svůj řidičský průkaz. Na místo  byli přivoláni i policisté dobrušského obvodního oddělení, kteří následnou lustrací zjistili, že  žádné oprávnění k řízení vozidla nevlastní. Spolupráce policistů s městskými strážníky „ne-řidiči“ přinesla sdělení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Během úterý rychnovští policisté zpracovali 3 nové přestupky na úseku dopravy a proti majetku. Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí zadokumentovali odcizení registrační značky z osobního motorového vozidla zn. Citroën, jejíž krádež přišel majitel v dopoledních hodinách nahlásit na služebnu.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během úterní čtyřiadvacítky ani k jedné dopravní nehodě. Policisté rychnovského dopravního inspektorátu věnovali zvýšenou pozornost dohledu, bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Hlídky se i vzhledem k probíhajícím jarním prázdninám na Rychnovsku rovněž zaměřily na organizování provozu v lyžařských střediscích Orlických hor. Časté kontroly jsou jedním z hlavních preventivních způsobů, jak zamezit krádežím motorových vozidel a v současné době i krádežím lyžařského vybavení.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za úterních čtyřiadvacet hodin 25 telefonátů, 8 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací Policie ČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
11. února 2009

vytisknout  e-mailem