Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Nové přívaly sněhu službu naštěstí nezkomplikovaly 

Během středy 3. února 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  1 nově spáchaný trestný čin,  8 přestupků a založili 8 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o jednom nově spáchaném trestném činu,  které zadokumentovali a provedli k němu prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 7 přestupků, tři z nich na úseku dopravy. Řidiči opět usedli za volant bez bezpečnostních pásů. Jeden z hříšníků překročil povolenou rychlost v obci.
I uprostřed týdne byly zaevidovány přestupky proti majetku. Policisté rychnovského obvodu šetřili poškození skleněné výplně novinového stánku ve městě. Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí prověřují krádež měděných okapů z novostavby, škoda odcizeného materiálu je odhadnuta na 4.000 korun.
Zaevidovány byly i přestupky proti občanskému soužití. Jejich společný jmenovatel je téměř vždy stejný – slovní nadávky, výhružky, fyzické napadení, alkohol, neschopnost komunikace.

Skupina dopravních nehod vyjížděla ve středu ke dvěma dopravním nehodám, při kterých naštěstí nebyl nikdo zraněn. Škoda obou těchto nehod byla vyčíslena na 3.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet hodin 40 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 28 nesouviselo s prací PČR. Nové přívaly sněhu zaměstnaly kostelecké policisty. Krátce po půl desáté v noci oznámil muž, že mezi Zdelovem a Kostelcem nad Orlicí leží přes silnici spadlý strom. Za necelou hodinu již byla překážka na komunikaci odstraněna.
por. Mgr. Alena Kacálková
4.února 2010
 

vytisknout  e-mailem