Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Vloupání a přestupky  

Během čtvrtku 10. června 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 6 nově spáchaných přečinů, 11 přestupků a založili 18 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali oznámení o šesti nově spáchaných přečinech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním, násilí proti úřední osobě a zanedbání povinné výživy.

Vloupání do prodejny

Vloupání do kanceláře
 
V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 11 přestupků. Kromě dopravních přestupků, kde se řidiči dopouštěli opět stále stejných chyb jako je jízda s vozidlem v zoufalém technickém stavu a nerespektování dopravního značení. Muži zákona zadokumentovali i přestupky proti občanskému soužití, zejména díky roztržkám mezi partnery a sousedy.
I během čtvrtku se kradlo, a tak policisté během služby zaevidovali rovněž přestupky proti majetku. V jedné rychnovské škole někdo sebral mikinu i s peněženkou s finanční hotovostí a osobními doklady. Osobní přívěs za osobní automobil si někdo „vypůjčil“ ze zahrady u domu v Javornici.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během čtvrtku k jediné dopravní nehodě, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění účastníků silničního provozu. Škoda této jediné čtvrteční nehody byla vyčíslena na 12.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 38 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 23 nesouviselo s prací PČR. Krátce před jedenáctou hodinou volal muž z Dobrušky, že nějaká partička mladých lidí vlezla do soukromého bazénu poblíž koupaliště a ruší noční klid. Na místě hlídka obvodního oddělení zjistila, že se jedná o skupinu mladých lidí v podnapilém stavu. Následně byli předáni hlídkou policie rodičům a věc je šetřena jako přestupek.
nprap. Pavel Vymetálek
11. června 2010

vytisknout  e-mailem