Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Dopadený zloděj, vyřešená krádež vozidla  

Během úterý 9. února 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 6 nově spáchaných trestných činů, 14 přestupků a založili 28 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o šesti nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a provedli k němu prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, neoprávněného užívání cizí věci, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a zanedbávání povinné výživy.
Na svobodě si dlouho nepobyl
 
V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 14 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. I včera se opět opakovaly stejné dopravní přestupky - nepřipoutání se bezpečnostními pásy během jízdy, nepředložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla, či nerespektování dopravního značení.
Během úterý byly zaevidovány i přestupky proti majetku. Kostelečtí policisté řeší krádež motorové nafty, kterou někdo zřejmě odsál z nádrže nákladního vozidla. Škoda dosáhla téměř pět tisíc korun.
Na Obvodní oddělení v Dobrušce včera odpoledne přišel nahlásit muž krádež šesti metrů měděných okapů. Okapy si majitel cenil na čtyři tisíce korun.
Rychnovští policisté opět řeší případ krádeže mobilního telefonu, který tentokráte neznámý pachatel sebral z neuzamčeného vozidla.
 
Skupina dopravních nehod nevyjížděla v úterý k žádné dopravní nehodě.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 28 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací PČR.
Opočenští policisté včera krátce po desáté hodině dopoledne vyjížděli po oznámení na linku 158 k údajné krádeži osobního motorového vozidla Citroen. Majitel oznámil, že své auto viděl naposledy v neděli. Policisté však po krátké chvíli zjistili, že vozidlo stojí na parkovišti u místního sportovního areálu, kde majitel vozidla pracuje. Majitel vozidla  vyrazil v neděli na směnu ve svém osobním autě, ale zřejmě po namáhavé směně měl ježdění dost a svého Citroena zanechal stát na parkovišti a domů odešel pěšky.
nprap. Pavel Vymetálek
10. února 2010

vytisknout  e-mailem