Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

I uprostřed týdne krádeže 

Během středy 23. června 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  9 nově spáchaných přečinů, 8  přestupků a založili 8 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o devíti  nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci, zpronevěry, zanedbání povinné výživy a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Vloupání do třech vozidel
Během dne policisté zadokumentovali hned čtyři podezření z přečinu zanedbání povinné výživy, z nichž dvě podezřelé jsou nezodpovědné matky. Dohromady ženy na své potomky dluží více než 50.000 korun.
S alkoholem za volant usedl muž, který  má do podzimu roku 2012 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Dvaašedesátiletého muže, jedoucího v Domašíně, hlídka dobruššských policistů v podvečer zřejmě překvapila. Během silniční kontroly se policisté opět přesvědčili o smutné skutečnosti, že někteří nesoudní „řidiči“ usednou bez výčitek za volant opilí i se zákazem řízení.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 8 přestupků, některé z nich na úseku dopravy. Důvodem bylo nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy a nevyhovující technický stav vozidla.
Během středeční služby muži zákona zaevidovali i přestupky proti majetku. Krádež mobilního telefonu v restauraci oznámil muž ve večerních hodinách na kosteleckém obvodní oddělení. Posvítit na cestu si možná musel zloděj na Dobrušsku, který z vozu zn. BMW ukradl přední světlo do mlhy. Policisté Obvodního oddělení Vamberk šetří podvod přes internet. Muž, který si objednal zboží a řádně jej předem zaplatil, se doposud žádaného artiklu nedočkal.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během středy k jediné dopravní  nehodě, při které naštěstí žádná osoba nebyla zraněna. Příčinou dopolední dopravní nehody mezi obcemi Očelice a Městec, která byla vyčíslena na 30.000 korun, byl střet řidiče se srnou.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 22 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 12 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
24.června 2010
 

vytisknout  e-mailem