Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže bicyklů 

Během čtvrtku 20. května 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané přečiny, 12 přestupků a založili 9 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech  nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, zpronevěry a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Cyklo sezóna v plném proudu
Kromě krádeže dvou jízdních kol šetřili policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách odcizení jednoho kola z valníku. Škoda této události byla odhadnuta na 10.000 korun.
Hlídce policistů Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou neunikla v nočních hodinách řídička vozu zn. Peugeot. Sedmadvacetiletá žena z Rychnovska usedla za volant přesto, že má rozhodnutím rychnovského městského úřadu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do května příštího roku. K němu jí čtvrteční noční jízdou přibylo ještě podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V průběhu poslední čtvrteční čtyřiadvacítky tohoto měsíce rychnovští policisté zaevidovali 22 přestupků, většinu z  nich na úseku dopravy. Velkou část z nich muži zákona zaevidovali během další dopravně bezpečnostní akce, která na rychnovských silnicích proběhla v průběhu dne. Během akce policejní hlídky zkontrolovaly 163 vozidel a zadokumentovaly 18 přestupků. Kromě pěti pirátů silnic, kteří během jízdy nedodrželi povolenou rychlost, zaevidovali policisté z dopravní a pořádkové policie i hříšníky, kteří během jízdy nebyli připoutáni bezpečnostním pásem nebo jejich technický stav vozidla nevyhovoval předpisům.
Ani tento den se nevyhnul evidenci přestupků proti majetku. Občané přišli na svá oddělení nahlásit nejrůznější ztráty svého majetku – od jízdních kol přes motocykl Jawa až po statory z ventilátorů, které neznámý nenechavec odmontoval z volně přístupného seníku. Jiný vandal zase poškodil dveře u osobního vozidla Škoda Octavia.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během čtvrtku k jediné dopravní nehodě. Řidička vozu zn. Opel Zafira projíždějící necelou hodinu po poledni obcí Potštejn pravděpodobně   nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a lekla se protijedoucího dodávkového vozidla. Strhla řízení vpravo a se svým vozem vjela nejprve na travnatou nezpevněnou krajnici a poté pokračovala do silničního příkopu, kde po ujetí několika metrů zastavila. Při incidentu naštěstí k žádnému zranění osob nedošlo. Alkohol byl u čtyřiadvacetileté ženy z Ostravy dechovou zkouškou vyloučen. Škoda havárie byla odhadnuta na 5.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 38 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR. Újezd řidiče s vozidlem z jedné benzinové čerpací stanice na Vamberecku oznámila žena krátce po jedenácté hodině večerní. Obsluze osádka vozidla zůstala dlužna více než tisíc korun.
V pět hodin ráno oznamuje žena  na tísňové volání, že má obavy o svého manžela, který odešel z domu kolem půlnoci a ještě se nevrátil. Na místo byla ihned vyslána hlídka rychnovských policistů. Během dvaceti minut volá dispečer rychlé zdravotnické pomoci a oznamuje nález ležící osoby na cestě mezi obcemi Kvasiny a Lukavice. Policisté na místě zjistili, že se jedná o pohřešovaného muže. Ten byl vzhledem ke svému zdravotnímu stavu odvezen na ošetření do rychnovské nemocnice.
por. Mgr. Alena Kacálková
28. května 2010
 

vytisknout  e-mailem