Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Opilý chodec spadl pod projíždějící automobil 

V průběhu pondělí 23. března 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 3 nově spáchané trestné činy, 14 přestupků a založili 17 nových čísel jednacích.
V průběhu pondělí policisté na Rychnovsku přijali oznámení o 3 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patřily krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.
Krádež v jedné z prodejen v Českém Meziříčí šetřili policisté Obvodního oddělení Opočno. Zloděj se do ní vloupal během nedělního dne nebo noci. U obchodu rozbil výlohu a z prodejny si odnesl několik stovek krabiček různých druhů cigaret. Majiteli svoji nikotinovou závislostí způsobil škodu přes 17.000 korun.
Krádež vloupáním šetřili i policisté Obvodního oddělení Dobruška. Do několika sklepních kójí ve městě se mezi 16.- 23. 3.2009 vloupal neznámý pachatel. Ze sklepů ukradl různé druhy elektrického nářadí a zavařeniny. Škoda, kterou způsobil majitelům, je zatím vyčíslena na 2.500 korun.
Hned dvě podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy šetřili policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Matka nezletilého syna si neplní svoji povinnost od července roku 2006, nařízenou rozsudkem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou. Dlužná částka za výživné se nezodpovědné rodičce už vyšplhala na 85.000 korun.
Svoji vyživovací povinnost si od května 2008 neplní ani muž z Rychnovska. Nezodpovědný otec dluží na výživném pro svého nezletilého syna už téměř 19.000 korun.

Během pondělní čtyřiadvacítky zpracovali rychnovští muži zákona 14 nových přestupků. Sedm přestupků na úseku dopravy řešili policisté ve většině případů blokově či pokutou na místě. Během služby bylo rovněž zaevidováno 7 přestupků proti majetku a občanskému soužití.
Neznámý pachatel rozbil v noci z pondělí na úterý ve Vamberku sklo u zadních dveří vozu zn. Škoda Felicia. Vandal majiteli svoji primitivní zábavou způsobil škodu 1.000 korun.
Důsledky obdobně nepochopitelné zábavy šetřili policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Neznámý pachatel na jednom místním sídlišti „zkrášlil“ poštovní schránku tak, že ji promáčkl a opálil. Škoda je odhadnuta na 2.000 korun.

Skupina dopravních nehod
vyjížděla v pondělí k jediné dopravní nehodě, při které došlo k lehkému zranění jednoho z účastníků. O půl osmé večer vyrazil chodec z jedné kvasinské restaurace směrem k domovu. Vzhledem ke zřejmé předchozí konzumaci alkoholu byla jeho chůze značně nejistá. Během vrávorání sešel z chodníku do komunikace bohužel zrovna v době, kdy okolo něj projížděl řidič vozu zn. Seat. Indisponovaný chodec spadl přímo na projíždějící auto a jeho tělo se střetlo s čelním sklem vozu. Poraněný chodec, který odmítl orientační dechovou zkoušku, byl s lehkým zraněním převezen vozem RZP na Emergenci v Hradci Králové. U řidiče naštěstí k žádnému zranění nedošlo, výsledek jeho dechové zkoušky byl negativní. Celková škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 15.000 korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za víkendovou službu 17 telefonátů, 5 z nich bylo využito a zbývajících 12 nesouviselo s prací PČR. V jednom z telefonátů, které operační důstojníci tento den obdrželi, oznamoval muž, že na svůj mobilní telefon dostal SMS zprávu od kamaráda, ze které lze usuzovat, že se pokusí o sebevraždu. Po rychlém šetření policistů a dojezdu hlídky na místo bydliště našli naštěstí policisté muže v naprostém pořádku. por. Mgr. Alena Kacálková
24. března 2009

vytisknout  e-mailem