Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Dvě dopravní nehody  

Během prvního červencového čtvrtku letošního roku nezaznamenali policisté na Rychnovsku žádný trestný čin, evidovali 11 přestupků a založili 14 nových čísel jednacích.
 
V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 11 přestupků. Mezi nimi byly jako tradičně přestupky na úseku dopravy. Opakují se i příčiny těchto přestupků, mezi nejčastější patří nedodržení povolené rychlosti a nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy.
Policisté během včerejšího dne zaznamenali i přestupky proti majetku a občanskému soužití. Řešení drobných krádeží, poškozování cizí věci a sporů nejen mezi partnery jsou téměř každodenní náplní mužů zákona. Hlídka z Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí řešila včera dva přestupky proti občanskému soužití, při kterých došlo ke slovnímu a fyzickému napadení. Včera před pátou hodinou odpoledne přišel na OOP Týniště nad Orlicí nahlásit muž krádež peněženky s finanční hotovostí a doklady, ke které došlo v jedné z místních hospod. Zloděj zřejmě využil chvilkové nepozornosti a volně položenou peněženku sebral ze stolu. Muži vznikla škoda téměř 2 tisíce korun.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla ve čtvrtek ke dvěma dopravním nehodám, při kterých naštěstí nebyl nikdo z účastníků silničního provozu zraněn. K první dopravní nehodě došlo včera v devět hodin dopoledne v Častolovicích. Zde řidič s návěsem nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do předním zastavujícího vozidla Škoda Superb. Škoda byla odhadnuta na 170 tisíc korun. Druhá čtvrteční dopravní nehoda se stala o hodinu později mezi Orlickým Záhořím a Bartošovicemi zde se při průjezdu zatáčkou střetli autobus s přívěsem s osobním vozidlem Škoda Octavia. V tomto případě je škoda vyčíslena na 200 tisíc korun. U účastníků obou dopravních nehod nebyl zjištěn alkohol.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.
 
Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 29 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Pavel Vymetálek
7. srpna 2009
 

vytisknout  e-mailem