Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Žeň přestupků 

Během úterý 16. března 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  2 nově spáchané přečiny,  23  přestupků a založili 15 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o  dvou nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 23 přestupků, téměř všechny na úseku dopravy. Někteří řidiči podcenili zhoršené povětrnostní podmínky, které jim následně přivodily „mírné“ komplikace v provozu. Svou jízdu například  předčasně ukončili mimo komunikace, třeba v příkopech. Všechny tyto „kaskadérské kousky“ se naštěstí obešly bez zranění. Podnětem k úternímu zadokumentování dopravních přestupků bylo i nepovolené parkování vozidel v obci Solnice a Kvasiny v místech, kde platí zákaz. Přes častou a důslednou kontrolu rychnovských pořádkových a dopravních policistů některým řidičům stále nedochází, že je pro ně skutečně výhodnější parkovat své vozy na parkovišti u podniku, vybudovaném právě pro tyto účely.
Během služby muži zákona zaevidovali i přestupky proti majetku. Lapkovi na Dobrušsku zřejmě došlo dřevo, a tak si „vypomohl“ krádeží topiva od jedné chaty.
Bez peněz si jel pro benzin další povedený poberta v Borohrádku. V místní čerpací stanici si natankoval 45 litrů pohonné látky a bez placení zvesela odjel.
O téměř čtyři tisíce se obohatil neznámý pachatel na jedné rychnovské ubytovně. Peníze ukradl majiteli z volně odložené peněženky ve společenské místnosti.
K vrtačce zdarma přišel zloděj, který i s náčiním nepozorovaně odešel z jedné stavby na Rychnovsku. Spolu s ní si odnesl i plastový kufřík a nabíječku.
Kameny z obvodové zdi areálu jednoho kostelíka na Opočensku se naopak hodily jinému neznámému staviteli.
Ulomené stěrače a rozbité přední sklo našel u svého vozu zn. Volkswagen Sharan návštěvník jednoho restauračního zařízení na Rychnovsku.
Staré měděné kabely se zalíbily zloději v Českém Meziříčí. Artikl, který končí ve sběrných surovinách, ale poberta nestačil pobrat, neboť byl bdělými občany přistižen při činu.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během úterý k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za úterních čtyřiadvacet  hodin 23 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 14 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
17. března 2010
 

vytisknout  e-mailem