Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Ukradené peněženky a ztracení mladíci 

Během středy 23. července 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných trestných činů,  8 přestupků a založili 11  nových čísel jednacích.
V průběhu další červencové středy přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k němu prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné  činnosti -  konkrétně krádeží vloupáním.
Auto nalákalo zloděje
Noční návštěva kanceláře
Policisté také zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy a podvodu.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 8 přestupků. Kromě každodenních přestupků na úseků dopravy policisté zaevidovali i přestupek proti občanskému soužití a majetku. Oběťmi tentokráte byli majitelé mobilního telefonu a peněženek. O peněženky s finanční hotovostí několika tisíc korun přišly obě poškozené ženy při  nakupování v marketech, kdy zřejmě zaujaty nabídkou sortimentu ponechaly finance bez dozoru v nákupním košíku. Stačilo by si jen uvědomit, že právě na takovýto okamžik kapsáři trpělivě čekají a pak je otázkou momentu, kdy vyhlídnutou kořist bleskurychle a nepozorovaně odcizí.
Skupina dopravních nehod nevyjížděla ani ve středu k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet hodin 28 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR. Čtvrt hodinu po půlnoci telefonovala na tísňovou linku ustrašená žena z Rychnovska. Operačnímu důstojníkovi sdělila, že její třináctiletý syn se spolu s patnáctiletým kamarádem ještě nevrátil domů, přestože s ní zhruba před dvaceti minutami telefonicky hovořil a ujistil jí, že už na cestě domů jsou. Maminka měla o oba pubescenty strach a bála se, že se jim po cestě domů něco stalo. Příběh prázdninových tuláků měl šťastnou dohru – když policejní hlídka dorazila na místo, oba hoši už byli v pořádku doma. Zda jim k mínusu, že domů nepřišli včas, bylo přičteno i to, že na jejich vyhledání byla přivolána policie, to už se muži zákona na místě nedozvěděli.
 por. Mgr. Alena Kacálková
23. července 2009
 

vytisknout  e-mailem