Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Další padělaná bankovka  

Během středy 6. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  3 nově spáchané trestné činy, 9 přestupků a založili 11 nových čísel jednacích.
V průběhu první lednové středy nového roku přijali rychnovští policisté oznámení o třech nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, podvodu a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Obchod neproběhl

Další padělanou bankovku zadrželi ve středu odpoledne zaměstnanci banky v Kostelci nad Orlicí. Nepravou tisícikorunu objevili mezi tržbou z jednoho podniku ve Vamberku. I tato pátá padělaná bankovka v nominální hodnotě 1.000 korun putuje na expertízu do České národní banky. Policie ČR i nadále varuje – věnujte pozornost bankovkách, které se vám dostanou do ruky. Méně zdařilé padělky rozezná i laik pouhým okem nebo porovnáním s další bankovkou stejné nominální hodnoty. Při jakýchkoliv pochybnostech nebo nálezu padělané bankovky kontaktujte nejbližší obvodní oddělení nebo linku 158.

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 9 přestupků,  všechny na úseku dopravy. Přestupky řidičů se opakují, mezi nejčastější patří nepřipoutání se za jízdy bezpečnostními pásy, nepředložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla a nerespektování dopravního značení. Dva z kontrolovaných řidičů usedli za volant pod vlivem alkoholu

Skupina dopravních nehod nevyjížděla ve středu k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Policisté se během své služby zaměřili i na horské oblasti, do nichž v zimní sezóně míří větší počet řidičů. Muži zákona kontrolují nejen řidiče a jejich vozidla, ale zabývají se i prevencí krádeží, především v horských střediscích. Každý z návštěvníků Orlických hor by měl ke svému pobytu v rekreačních střediscích přistupovat zodpovědně – to znamená neponechávat zbytečně ve svých vozech cenné a drahé předměty, navíc vystavené za skly auta. Bezpečně by se měl pohybovat i na sjezdovkách, běžeckých trasách a komunikacích tak, aby neohrozil bezpečnost svoji ani ostatních návštěvníků hor.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet hodin 18 telefonátů, 5 z nich bylo využito a zbývajících 15 nesouviselo s prací PČR. 
por. Mgr. Alena Kacálková
7. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem