Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Odhalení zloději, vloupání do vozidla  

Během čtvrtku 5. srpna 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 2 nově spáchané přečiny, 11 přestupků a založili 33 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o dvou nově spáchaných přečinech, který zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, krádeže vloupáním a neoprávněného držení platebního prostředku
Zloději zadrženi
Vloupání do vozidla

 
V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 11 přestupků. Na úseku dopravy bylo zaevidováno pět přestupků. Řidiči opět nedodržovali dopravní značení, během jízdy telefonovali a na cesty se vydávali bez patřičných dokladů a patřičného vybavení svých vozidel.
Během prvního srpnového čtvrtku tohoto roku byly zaevidovány i přestupky proti majetku. Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí šetří krádež peněženky v jednom místním obchodě, poškození laku autobusu v Častolovicích, poškození rámu okna jedné kostelecké firmy a vytržení střešního okna ve střeše jedné firmy v Doudlebech nad Orlicí. V Týništi nad Orlicí včera policisté řešili krádež finanční hotovosti v jednom místním baru.
Obvodní oddělení Týniště nad Orlicí včera dále řešilo i jediný přestupek v oblasti občanského soužití, kdy v Albrechticích nad Orlicí zasahovali v jednom rodinném domku, kde došlo ke slovnímu napadání mezi třemi muži.
 
Skupina dopravních nehod nevyjížděla během čtvrtku k žádné dopravní nehodě.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 43 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR. Včera po deváté hodině večer asistovala hlídka Obvodního oddělení Vamberk u otevírání bytu. K otevření bytu bylo přistoupeno po telefonátu na linku 158, kdy dcera měla strach o svoji matku. Oznamovatelka tvrdila, že její matka nebere telefony a nikdo neví kde je a současně je i silnou diabetičkou. Po otevření bytu nebyl v bytě nikdo nalezen. Tento výjezd policie měl však šťastný konec, jelikož majitelka otevřeného bytu se před desátou hodinou večer vrátila do místa svého bydliště sama a v pořádku.
nprap. Pavel Vymetálek
6. srpna 2010

vytisknout  e-mailem