Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Opilý muž nocoval na záchytce 

Policisté v rychnovském regionu šetřili za čtyřiadvacet hodin čtvrtečního dne jak závažnější případy, tak přestupky.
Policisté na Rychnovsku zaznamenali 3 nově spáchané přečiny. Řešili 4 přestupky a během čtvrtečního dne založili 14nových čísel jednacích.
Včera policisté na Rychnovsku přijali oznámení o 3 nových přečinech. Ty zadokumentovali a provedli k nim okamžitě prvotní šetření. Tentokrát se jednalo zpronevěru, podvod a zanedbání povinné výživy.
Pachatel vyřadil počítačovou síť
Zpronevěřil peníze na traktor.

Včera policisté zaevidovali  4 přestupky.  Rychnovští policisté večer krátce před 21. hodinou vyjížděli do ubytovny Emauzy v Rychnově nad Kněžnou, kde jeden z ubytovaných slovně napadal ženu. Na první pohled bylo jasné, že za jeho výbuchy agresivity stojí alkohol. To také potvrdila následná orientační dechová zkouška. Muž měl v dechu 2,47 promile alkoholu. Policisté jej zklidnili a převezli do jiného zařízení. Opilý muž se z kocoviny vyspal na Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.

Ve čtvrtek týnišťskou čerpací stanici navštívil zákazník, který však zapomněl, že sice obsloužit se u stojanu může sám, ale zaplatit musí. Natankoval do svého vozidla černé barvy bez registrační značky benzin za 1.298 korun. Pak sedl za volant a ujel. Přestupek proti majetku řeší týnišťští policisté.

Majitele novostavby na Kostelecku čekalo ve čtvrtek nepříjemné překvapení. Když obcházel svůj neobydlený rozestavěný dům, zjistil, že mu někdo poškodil dřevěné rámy u okna a balkonových dveří. Neznámý pachatel mu tak způsobil škodu za 4.500 korun. Případ šetří kostelečtí policisté.

Skupina dopravních nehod vyjížděla  ve čtvrtek k  jedné dopravní nehodě. Ke kolizi došlo včera ráno na silnici číslo I/14 mezi obcemi Solnice a Lipovka. Řidič se plně nevěnoval řízení a sjel na travnatou plochu krajnice a následně do pravého příkopu. Ve voze s ním jeli ještě další dvě ženy. Všechny pasažéry převezla sanita Rychlé záchranné pomoci do rychnovské nemocnice. Řidič, u něhož zkouška na alkohol i omamné látky skončila s negativním výsledkem, odešel s pohmožděninami a drobnými rankami. Podobně dopadla jedna ze spolujezdkyň. Třetí člen posádky, další žena, je hospitalizována s lehčím zraněním v nemocnici. Vzniklá škoda činí 20.000 korun.

Na operačním středisku včera zazvonila tísňová linka 158 během čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin 25krát. V 10 případech se však jednalo o informace využitelné pro policii. Jedním z volajících byla žena z Rychnova nad Kněžnou, která žádala policii o pomoc. Jako opatrovník další ženy má o svou svěřenkyni strach, jelikož odešla před týdnem z domu k jednomu muži ve Vamberku a slíbila, že se do týdne vrátí. Rychnovští policisté ženu opravdu u muže našli. Jedná se o dámu, která je sice částečně zbavená právních úkonů, ale není omezená ve volném pohybu. Navíc byla v naprostém pořádku.

por. Mgr. Alena Kacálková
17. září 2010
 

vytisknout  e-mailem